PYD tehcir ve zulüm politikası uyguluyor

Suriye'nin Tel Abyad kentinde kontrolü ele geçiren PYD, bölge halkına tehcir ve zulüm politikası uyguluyor. Bölgeyi Kürtleştirmek için Arap ve Türkmenleri silah zoruyla göçe zorlayan PYD, direnen halkı ya öldürüyor ya da tutukluyor.

PYD tehcir ve zulüm politikası uyguluyor

ABD öncülüğünde Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen Kürt Koridoru çalışmaları PYD'nin desteği ile devam ederken bölge halkı doğup büyüdüğü topraklardan göçe zorlanıyor.

Amerika'nın destek verdiği PKK'nın Suriye kolu PYD, Tel Abyad'ı IŞİD ile çatışmaya girmeden ele geçirdi. Şimdi de yeniden inşa adı altında Tel Abyad'ı Kürtleştirmek için Arap ve Türkmenlere tehcir politikası uyguluyor.

PYD tank ve ağır silahlı adamlarla bölgedeki köyleri tek tek kuşatıyor. Anadolu Ajansı'nın haberine göre halk PYD korkusuyla sofradaki yemeklerini bile bırakarak kaçıyor. Bir kısmı Rakka'ya giderken bir kısmı da Türkiye'ye sığınıyor.

Yöre halkının geri dönmemesi için köyleri iş makineleriyle yerle bir eden PYD, köylülerin para ve eşyalarını da gasp ediyor. Evini terk etmek istemeyenler ya silahla vuruluyor ya da tutuklanarak cezaevine konuluyor.

Suriyeli Kürtlerle bir sıkıntılarının olmadığını, dertlerinin PYD olduğunu vurgulayan Arap ve Türkmenler, PYD korkusu ile köylerine geri dönemiyor.

ulusalkanal.com.tr