Emeklilikte yaşa takılanlar EYT'liler: Mezarda emekli olmak istemiyoruz! Artık yasa çıksın

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT'liler büyük İstanbul Maltepe mitinginde mağduriyetlerini anlattı. "Mezarda emekli olmak istemiyoruz" diyen EYT'liler, artık yasanın çıkmasını istiyor

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT'liler: Mezarda emekli olmak istemiyoruz! Artık yasa çıksın

Aydınlık'a konuşan EYT'liler, mağduriyetlerini anlattı.

1992 yılında sigorta girişinin yapıldığını söyleyen EYT'li Erkan Güner, "27 yıl bitti. 9 yıl daha çalışmam bekleniyor. Mezarda emekli olmak istemiyoruz. Artık yasa çıksın" dedi.

Hasan Çorlu, "2034 yılında emekli olacağım. Emekli olduğum zaman 13.200 prim günüm olacak. Benden 45 yıl çalışmamı bekliyorlar. Ama iki aydır işsizim. Ucuz eleman çalıştırmak isteyenler yerlerimize hep Suriyeli insanları aldılar. Bu şartlarda iş bulmak zaten zor" diye konuştu.

Aytekin Kaya da 1998 sigorta girişli olduğunu belirterek "İki yıl daha çalışmam bekleniyor. Benimse şu anda 8.500 prim günüm var, bu sayı zaten olması gerekenden fazla." ifadelerini kullandı.

Çetin Demirkan da aylık bağlanma oranlarına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Aylık bağlanma oranlarını düşükten hesaplıyorlar. Biz buna da dikkat çekmek için burdayız. Yaşlandıkça daha az kazanıyoruz. 700 liraya emekli olanlar vardı, bin liraya çıkartmışlardı. Bu oranları kademe kademe düşürdükleri için bu ücretlendirme ilerde daha aşağıya inecek."

ulusal.com.tr

Emeklilikte yaşa takılanlar eyt