Barzani'den ilginç açıklamalar

TSK’nın PKK’ya yönelik hava harekatı karşısında Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'den ilginç bir tepki geldi. Bundan sonrası için açılımın devam etmesi gerektiğini söyleyen Barzani, Türkiye'ye bir de koalisyon önerisinde bulundu. Barzani, “HDP ile AKP’nin hükümet kurmasını doğru buluyoruz” dedi.

Barzani'den ilginç açıklamalar

TürkiyePKK kamplarını bombalarken Barzani'den ilginç açıklamalar geldi. Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani sorunların çözülmesi için tek çarenin açılımının devam etmesi olduğunu ileri sürdü. Savunduğu koalisyon hükümetini de açıkladı. “HDP ile AKP’nin hükümet kurmasını doğru buluyoruz” dedi.

“Tahrik, slogan, kavga ve şiddetle sorunlar çözülmüyor” diyen Barzani, PKK ile Türkiye’yi aynı kefeye koydu: “İki tarafa da çağrım müzakere masasına oturmalarıdır” ifadesini kullandı.

Barzani'nin bir süredir çatışma halinde oldukları Kandil'i eleştirmesi de dikkat çekti. Peşmerge lideri PKK’nın silahları bırakma noktasında Öcalan ve HDP’yi yetkisiz kılmasının büyük bir yanlış olduğunu ifade etti.

AKP'nin olumlu adımlar attığını savunan Barzani, PKK’yı kastederek, “ancak bazı tarafların gurura kapıldıklarını gördük" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # pkk # tsk # hdp # AKP # Mesud Barzani