Fındık için kötü haber

Nutella'nın da üreticisi olan İtalyan çokalata devi Ferrero, Türkiye'deki fındıklara bağımlı kalmayacaklarını açıkladı. Türkiye'nin en büyük fındık ihracat şirketini satın alan Ferrero Grup, fabriklarında kullandığı fındığın da yüzde 80'ini Türkiye'den karşılıyordu. Karar, Türkiye'de fındık üreticisini de, ihracatını da olumsuz etkiliyecek.

Fındık için kötü haber

Dünya çikolata üreticileri, ürünlerinde fındığın payını yavaş yavaş azaltıyor. Bu konuda Türk üreticiyi yakından ilgilendiren bir açıklama geldi.

Nutella'nın da üreticisi olan Ferrero firması, "Türkiye'deki fındıklara bağımlı kalmayacaklarını" açıkladı.

İtalyan devi Ferrero'nun, dünya genelindeki 20 fabrikasından biri Manisa’da faaliyet gösteriyor. Türkiye’deki yıllık 1.2 milyar Avro, dünyada ise 10 milyar Avro’luk cirosu ile Ferrero'nun kararı Türkiye'de fındık sektörünü yakından ilgilendiriyor.

Ferrero, geçen yıl Türkiye’nin en büyük fındık ihracat şirketini satın almıştı. Halihazırda burada üç ayrı markayı üreten şirket, tüm fabrikalarında kullandığı fındığın yüzde 80’ini ise Türkiye’den sağlıyordu.

"Türk fındığının kalitesi ve üretimini artırmak için daha fazla sosyal sorumluluk çalışmaları yürütüyoruz” diyen Ferrero'nun kararı fındık üreticisini de, ihracatını da olumsuz etkileyecek.

ulusalkanal.com.tr