CHP, Danştay'a başvurdu

CHP, Yüksek Seçim Kurulu'nun tartışma yaratan "Mühürsüz oylar geçerlidir" kararını Danıştay'a taşıdı. Başvuruda, idare yönünden inceleme yapılıp YSK kararların iptal edilmesi istendi. CHP'nin Danıştay başvurusunu değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, "Seçimler konusunda, YSK'nin verdiği karar kesindir. Bunun üzerine herhangi bir yargı yolu yoktur" dedi.

CHP, Yüksek Seçim Kurulu'nun tartışma yaratan "Mühürsüz oylar geçerlidir" ve "Tercih yerine Evet yazılı mühürlerin de kullanılması kabul edilir" kararları için Danıştay'a başvurdu.

Başvuruda, YSK kararlarının idari yönden incelenip, iptal edilmesi istendi.

Ana muhalefet, Danıştay'a yaptığı başvuruyu ek dilekçe ile Yüksek Seçim Kurulu'na da verdi. Seçim Kurulu'ndan referandumun kesin sonuçlarının açıklanmasının durdurulması istendi.

CHP'nin Danıştay başvurusuna Hükümetten jet yanıt geldi. Başbakan Binali Yıldırım, YSK kararlarına yargı yolunun kapalı olduğunu söyledi.

Öte yandan CHP ve Vatan Partisi'nin seçimlerin iptal edilmesi talebini reddeden Yüksek Seçim Kurulu, reddin gerekçeli kararını bir kaç gün içinde açıklayacağını duyurdu.

ulusalkanal.com.yt

chp ysk referandum danıştay Bülent Tezcan