6 ilde 65 yaş üstü için yeni karar

Türkiye'nin Koronavirüs mücadelesi devam ediyor. Vaka sayıları son günlerde artış gösteriyor. Bununla birlikte kısıtlamalar da yeniden gündemde... Ancak uzmanların ve sağlık bakanının uyarılarına rağmen tedbirleri hiçe sayan görüntüler de oluşmaya devam ediyor.

6 ilde 65 yaş üstü için yeni karar

Bir günde tespit edilen koronavirüs vaka sayısı bin 226, can kaybı ise 22 oldu.

24saate 22 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece toplam can kaybı 5 bin 934'e ulaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile vatandaşı bir kez daha uyardı. ''AĞUSTOSUN tam ortası. Hafta sonu. Sıcaktan kaçmış biraz dinleniyorsak, baştan kabul edelim: Koronavirüsün olmadığı yerde ve eski günlerde değiliz. Aynı evde yaşamadığınız herkesle mesafeli olun. Civarda hiç yabancı yoksa maske çok şart değil. Kalabalık tatil? Marttan beri riskli.''

Konya'da sokak düğününde bir grup genç, koronavirüse rağmen maske takmadı, sosyal mesafe kurallarını göz ardı etti.

Edirne'de ev izolasyonunda olması gereken bir kişi, seyahette yakalandı. Karantina kararı bulunan vatandaş, Ankara'dan Edirne'ye giderken, jandarma ekipleri tarafından kontrol noktasında çevirildi.

Artan Koronavirüs vakalarının ardından, 6 ilde 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirdi.

Düzce'de gelin ve damadın, birinci ve ikinci derece akrabası olmayan kişilerin düğünleri katılması yasaklandı. Bu kapsamda kuralları ihlal eden vatandaşlardan 3 bin 150 lira idari para cezası kesilecek.

Kahramanmaraş'da da 65 yaş üstü vatandaşların, bulaş riskinin arttığı sabah 07.00-10.00 saatleri ile akşam 17.00-20.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmalarının ve akşam 17.00'den sonra sebze/meyve pazarlarına girişleri yasaklandı.

Siirt Valiliği, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşların 17.00 ila 24.00 saatleri arasında, Şanlıurfa Valiliği 06.00-10.00 ve 16.00-18.00 saatleri ve Yalova Valiliği de 09.00/21.00 saatleri arasında sokağa çıkmalarının kısıtlandığını bildirildi.

Malatya'da da 65 yaş üstü için sınırlı sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Kamu görevlileri, bu kısıtlamadan muaf tutulacak.

ulusal.com.tr

Kahramanmaraş şanlıurfa siirt malatya 65 yaş üstü