İşçi İntiharları Raporu açıklandı

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin ''işçi intiharları'' raporu açıklandı. 8 yılda en az 502 işçi intihar etti. İntihar nedenleri arasında borç, işsizlik ve iş yerinde psikolojik şiddet ilk sırada yer aldı.

İşçi İntiharları Raporu açıklandı

Borç ve işsizlik ölüme sürükledi. Korkunç bilançoİşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin ‘işçi intiharlarıraporunda ortaya çıktı.

Buna göre 8 yılda en az 502 işçi yaşamına son verdi. İşçilerin, fazla ve aşırı çalışmanın doğurduğu stresten dolayı yaşamına son verdiği belirlendi.

İntiharının istihdam biçimlerine göre dağılımı da tespit edildi. 218’i işçi ve 84’ü memur olmak üzere 302 ücretli çalışan, 111’i esnaf ve 21’i çiftçi olmak üzere 132 kendi nam ve hesabına çalışan, ataması yapılmayan öğretmenler de dahil olmak üzere benzer koşullardaki 68 işsiz intihar etti.

İntiharların nedenlerine yönelik çalışmada yapıldı. 127 işçinin borçları nedeniyle, 68 işçinin işsizlik nedeniyle, 53 işçinin iş yerinde psikolojik baskı (mobbing) nedeniyle intihar ettiği belirlendi. 254 işçinin neden intihar ettiği ise net olarak belirlenemedi.

İntihar eden işçilerin 30’unun kadın ve 472’sinin ise erkek olduğu belirlendi.

iş yeri istihdam Ücretli çalışan çiftçi esnaf bilanço rapor işsizlik şiddet memur borç ​İş güvenliği işçi sağlığı mobbing nam psikolojik şiddet