Hakimler cepten ödeyecek

Hatalı kararın bedelini hakim ödeyecek... AKP döneminde yürürlükten kaldırılan bu uygulama, yeniden devreye sokuluyor. AKP, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun önerileri arasında yer alan düzenlemeyi yasalaştırmak için çalışmalara başladı.

Hakimler cepten ödeyecek

Hatalı hükmün yasal sorumluluğu hakime ait olacak. Ergenekon Davası'ndaki suç duyuruları nedeniyle AKP tarafından kaldırılan bu düzenleme, yeniden gündeme geldi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun önerileri arasında yer alan maddeyi tekrar yasalaştırmak için çalışma başlatıldı.

Habertürk'ün duyurduğu düzenlemeye göre, "hatalı karar tazminatı"kumpas açıklamalarının ardından hız verilen paketlerin içerisine konularak yasalaştırılacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Kaldırmakla yanlış yapmışız" dediği değişikliğin "özensiz ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracak kararlar" doğurduğuna dikkat çekildi.

Ergenekon Davası'nda tutuklanan CHP Milletvekili Mehmet Haberal, kendisini tutuklayan ve tahliye taleplerini reddeden hakimleri tazminata mahkum ettirmişti. Kararın Yargıtay'da onanmasının ardından AKP, hakim ve savcıların kusurlu kararları nedeniyle doğacak tazminatı devletin ödemesini içeren yasa değişikliğini yapmıştı.

ulusalkanal.com.tr

AKP hakim tazminat Metin Feyzioğlu barolar birliği kumpas