İsviçre Komünist Partisi, oy birliğiyle AB'ye 'hayır', Avrasya'ya 'evet' kararı aldı

İsviçre Komünist Partisi'nin iki gün süren 23. Kongresi'nde delegeler "Avrupa Birliği'ne Hayır, Avrasya'ya Evet" kararı aldı. Parti genel başkanlığına Massimiliano Ay yeniden seçildi. İsvçre solunu küreselleşmenin etkisinde kalmakla eleştiren yeni başkan "milli devletlerin NATO, ABD, AB ve İMF gibi yayılmacı oluşumlar" karşısında mutlaka savunulması gerektiğini vurguladı. Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım da kongrede bir sunum yaptı.

İsviçre Komünist Partisi'nin 23. Kongresi'nde delegeler "Avrupa Birliği'ne Hayır, Avrasya'ya Evet" kararı aldı.

2 gün süren kongreye Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım'ın yanı sıra çok sayıda ülkeden siyasi parti temsilcisi ve diplomatlar da katıldı.

Kongrede, İsviçre Tessin Eyalet Meclisi Üyesi Massimiliano Ay, İsviçre Komünist Partisi Genel Başkanlığı’na yeniden seçildi.

Konuşmasına Avrasyacı politikaları selamlayarak başlayan Ay, Türkiye'nin Şangay İş Birliği Örgütü'ne yönelmesinden dolayı memnun olduklarını kaydetti.

Bilimsel sosyalizmin önemine dikkat çeken genel başkan, terör örgütü PKK'nn bölgede ABD'nin bir kuklası olduğunu söyledi.

Konuşmada, Can Dündar gibi atlantikçi gazetecilerin, İsviçreli sol gruplar tarafından sahip çıkılmasını kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım da kongrede bir sunum yaptı. Yıldırım, Amerikancı FETÖ Darbe Girişimi, PKK'nın yıkıcı ve kukla rolü, Atatürk Devrimlerinin önemi, AKP’nin rejim değişikliği çabalarına karşı ve bölge merkezli dış politika hamleleri ışığında Vatan Partisi’nin izlediği siyaseti özetledi.

Yıldırım, Türkiye'deki siyasi mücadelenin Avrupa'ya da yansımaları olduğunu gericiliğe ve sömürgeciliğe karşı Türkiye'de tek çözümün Atatürk'ün programı olduğunu vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

isviçre komünist partisi