Kumpasın parmak izi Donanma’da soruşturulacak

Balyoz ve Askeri Casusluk kumpaslarında kullanılan 5 No'lu Harddisk'te yer alan parmak izleri soruşturulacak. Askeri Savcılığın soruşturma talebini ısrarla reddetse de, 1. Ordu Askeri Mahkemesi Donanma Komutanı Veysel Kösele'nin itirazını kabul etti. Soruşturma talimatı veren mahkemenin kararında, soruşturmanın ihmal edildiğine ilişkin çarpıcı tespitler yer aldı.

Kumpasın parmak izi Donanma’da soruşturulacak

Kumpasın parmak izi Donanma’da soruşturulacak. Kumpas davalarına dayanak olan 5 no'lu hard disk üzerindeki parmak izleri, askeri savcılık tarafından bir kez daha gündeme alınacak!

Askeri Mahkeme, dosyanın Genelkurmay’a gönderilmesine itiraz eden Donanma Komutanı’nı haklı buldu.

1’inci Ordu Askeri Mahkemesi, Balyoz kararlarına dayanak oluşturan 5 Nolu harddiskle ilgili soruşturmanın, Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından yürütülmesine karar verdi.

Askeri Mahkeme, soruşturma kapsamında hiç bir işlem yapılmadığına dikkat çekti. Kararda Donanma personelinin ifadesine başvrulmadığı ve 5 Nolu harddiskte bulunan parmak izinin araştırılmadığı vurgulandı.

Kararda, Donanma Komutanlığı İstihbarat Şubesi’nde bulunan harddisk, CD ve dökümanların kayıtsız olması ve şubeye giriş çıkış kayıtlarında eksiklerin güvenlik ihlali olduğu belirtildi.

Mahkeme 5 Nolu harddisk üzerindeki manipülasyon iddialarının da soruşturulması gerektiğini karara bağladı.

5 Nolu harrddisk üzerindeki dosyalarda manüpilasyon yapıldığı, Poyrazköy davasına gönderilen TÜBİTAK raporu ile tescil edilmişti.

Soruşturma, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele’nin talimatı ile açılmıştı. Ancak Askeri Savcı Kani Yolcu; 4 ay boyunca hiç bir işlem yapmayıp görevsizlik kararı ile dosyayı Genelkurmay Askeri Savcılığı’na göndermek istemişti.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr