Kovid-19 mücadelesini kazandılar

Zor bir sürecin ardından Kovid-19 mücadelesini kazandılar. Şimdi taburcu edilip evlerine uğurlanıyorlar. Iğdır'da 85 yaşındaki KOAH hastası, Hatay'da 3 yaşındaki çocuk, Şırnak'da 11 aylık bebek ve İstanbul'da 27 yaşındaki ameliyat hemşiresi alkışlarla taburcu edildi.

Kovid-19 mücadelesini kazandılar

Sağlık çalışanları yoğun çaba gösteriyor. Hastalar direniyor. Yeni tip koronavirüse karşı verilen mücadele kazanılıyor. Hastalığı yenen yurttaşlar alkışlarla taburcu ediliyor.

Iğdır'da 85 yaşındaki KOAH hastası Seriye Sürgün zoru başardı. Kovid-19'u yendi. Tedavisinin tamamlanmasının ardından da alkışlar eşliğinde taburcu edildi.

Başhekim Raşit İlhan, Seriye teyzeye çiçek verip, sağlıklı kalması için tavsiyelerde bulundu. Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Seriye teyze ise asıl alkışı hak edenin doktorlar olduğunu söyledi.

Hatay'da bu kez hastalığa karşı mücadeleyi kazanan 3 yaşındaki bir çocuktu. Özbek asıllı Türk vatandaşı minik E.B., 15 günlük tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem El, küçük hastasının tedavi süreci ile ilgili bilgi verdi.

Minik E.B., hastaneden alkışlarla uğurlandı. Ancak doktorları onu 4 hafta boyunca izlemeyi sürdürecek.

Bir güzel haberde Şırnak'dan geldi. Cizre ilçesinde 11 aylık Özgür bebek tedavisinin ardından iyileşti. Annesinin kucağında, alkışlarla hastaneden taburcu edildi. Uzun bir yaşam dilekleriyle evine uğurlandı.

Günün en renkli taburcu görüntüleri ise İstanbul'dan... Kovid-19'u yenen hemşire penguen dansıyla taburcu edildi.

Görev yaptığı Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesinde tedaviye alınmıştı. Hastalığı yenen Doğan'ı mesai arkadaşları penguen dansı yaparak uğurladı.

ulusal.com.tr

koronavirüs