Nur Yerlitaş’tan şehitlere büyük saygısızlık

Modacı Nur Yerlitaş'ın katıldığı bir davette kullandığı "Şehitler mehitler aman yeter" ifadeleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

Nur Yerlitaş’tan şehitlere büyük saygısızlık

Nur Yerlitaş, dün akşam Neslihan adındaki bir arkadaşının doğum gününe katıldı.

Geceden görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Yerlitaş, kullandığı skandal sözlerle tepki topladı.

Bir ara Instagram'dan canlı yayın yapan Nur Yerlitaş, görüntülerde şarkıcı Serkan Kaya'nın eşi Ayşegül Kaya ile konuşuyor. Konuşma sonrasında ünlü modacı, "Ne yapayım Allah Allah şehitler mehitler aman yeter" ifadelerini kullandı.

Ünlü modacının bu görüntülerine takipçilerinden tepki geldi. Nur Yerlitaş'a takipçileri, "Size yakışmadı yazık", "Ekran önünde sevimli görünen yüzünüz göstermelikmiş" , "Onlar olmasa siz o masada oturabilir miydiniz?" ve "Siz ve söyleminiz çok çirkindi esefle kınıyorum sizi" gibi yorumlarda bulundu.

VATAN PARTİSİ'NDEN TEPKİ

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Şehit Aileleri ve Gaziler Bürosu Başkanı Gazi Erten Acır, Nur Yerlitaş'ın aziz şehitlerimize karşı almış olduğu küçük düşürücü tavra karşı açıklama yaptı.

Acır, açıklamasında şunları söyledi:

Vatan ve milletin huzuru ile bağımsızlığı için şehit olan, gazi düşen vatan evlatlarına yönelik, gün geçmiyor ki, otobüslerde, gazetelerde, televizyonlarda küçük düşürücü ifadeler, tavırlar, saldırılar olmasın. İşte bu vicdansız, vasıfsız, ahlak bilmeyen, utanmaz şahısların yaptıkları, terör örgütü mensuplarının yaptığı 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama'dan ne farkı vardır. Görüyoruz ki; bu şahıslar televizyonlarda programlara çıkıp, gazetelerde köşe yazıları ile kendilerine itibar ve şöhret sağlamaktadırlar. Bugün itibari ile ahlak bilmeyen bu şahıslara destek çıkıp prim verenler de, bu sözleri sarf edenler kadar 'devletin askeri teşkilatını alenen aşağılamak' suçuna ortak olmaktadırlar..

İşte o vicdansızların umursamadığı “Şehitler, mehitler, çakma gaziler” diyerek bahsettiği kahramanlar dün, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, bugün ise Güneydoğu’da, Afrin’de, Elbab’ta birçok terör örgütü ile savaşarak bu ülkenin Türk yurdu olması için kanları ile bu toprakları sulayarak sizlere, bizlere vatan bırakmışlardır ve bırakmak için hala canlarını ortaya koymaktadırlar. Evet, siz ahlaksızların küçümsediği o kahramanlar olmasaydı, sizin gibi paraya güce tapan insanlar ne televizyonlarda konuşmacı ne gazetelerde köşe yazarı olabilirdi, ne de bu ülkede güven içerisinde para kazanabilirlerdi.

Vatanımızın her yanında her karış toprağında ecdadımızın kanı vardır. Bu topraklar kutsaldır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada gerekirse bu ülkenin insanları bu topraklar için seve seve şehit veya gazi olacaklardır. Biliyoruz ki, zaman gelecek devran dönecek şehitleri ve gazilerin hatıralarına saygısızlık eden herkesten bunun hesabı sorulacaktır.

Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

ulusal.com.tr

Nur Yerlitaş