Merkel'den Türkiye açıklaması: Çok uzun bir yol var

Yıllar süren müzakerelere rağmen Türkiye'nin kapıda bekletildiği AB üyeliği konusunda Almanya Başbakanı Angela Merkel'den açıklama geldi. Merkel, Türkiye’nin önünde daha uzun bir yol olduğunu söyledi.

Merkel'den Türkiye açıklaması: Çok uzun bir yol var

Türkiye'nin AB üyeliği konusunda Almanya Başbakanı Angela Merkel'den yeni bir açıklama geldi.

Merkel Yaptığı haftalık değerlendirmede soruları yanıtladı. "Türkiye'ye verilen yeni fasılların açılması sözü, Türkiye'nin 10 yıl içinde AB’ye üye olmasını" sağlar mı sorusuna Almanya Başbakanı, "Şu andaki durum itibariyle bir süre belirtmenin gerçekçi olmayacağı" yanıtını verdi.

Merkel, “Görüşmelerin iki taraf açısından da ucu açık olduğunu söyledik. Yeni fasılların açılması mümkün. Ancak gidilmesi gereken çok uzun bir yol bulunuyor" dedi. Türkiye-AB ilşkilerinin Kıbrıs'taki müzkerelere bağlı olduğunu belirten Almanya Başbakanı, "Umarım önümüzdeki aylarda bizi kaygılandıran bir konu olan Kıbrıs konusunda ilerleme kaydedebiliriz. Bu konuda görüşülmesi gerekiyor” diye konuştu.

Merkel, Berlin’de yapılacak Hükümetler Arası İstişare Toplantısıyla İstanbul'daki terör saldırısı arasında bağ olup olmadığı sorusu üzerine ise “Teröristlerin ajandamızı değiştirmesine izin vermemeliyiz” dedi.

ulusalkanal.com.tr