Kaçan terörist konuştu: Gelin, teslim olun!

24 Temmuz'dan bu yana, 240 PKK'lı örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. "Zozan" kod adlı bir PKK'lı, TSK'nın yaptığı operasyonlar sayesinde 2 arkadaşıyla birlikte kaçtığını anlattı. Zozan, örgüte katılanlara "teslim olun" çağrısı yaptı.

Kaçan terörist konuştu: Gelin, teslim olun!

PKK terör örgütüne mensup 240 kişi, 24 Temmuz 2015'ten bu yana güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bunlardan 180'i, TSK'nın yaptığı hava operasyonlarından sonra Kandil ve civarındaki kamplardan kaçtı. Diğer 60 kişi ise daha önce Irak'ın kuzeyine sığınan ve teslim olanlardan oluşuyor.

Bunlardan 3'ü, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yapılan hava operasyonları sırasında örgütten kaçtı. Teslim olanlardan "Zozan" kod adlı terörist ifadesinde operasyonlar sırasında yaşadıklarını anlattı.

Terörist, "Çok arkadaşımız öldü gözlerimizin önünde. Biz nasıl sağ kaldık bilmiyorum. Herkes bağırarak sağa sola koşuyordu, kaldığımız yerin yakınında bir alev topunu gördüm, sonra çok büyük bir patlama sesi geldi. O anda üstüme 2 veya üç arkadaşım yığıldı. Altlarında kaldım." ifadesini kullandı.

Zozan, daha önce cesaret edemediğini ancak TSK'nın operasyonu sırasında örgütten kaçtığını söyledi.

Zozan, "Örgüte katılanlar kısa bir süre sonra gerçeği görerek hemen pişman oluyorlar ama kaçmaya karar verdiklerinde bunu hemen yapamıyorlar. Çünkü, kaçıp yakalandığın zaman hemen infaz ediyorlar seni. Bu jetleri Allah gönderdi herhalde. O kargaşadan yararlanarak çok arkadaş kaçtı. Biz üç kişi birlikte hareket ettik. 3-4 gün yürüdük Türkiye'ye doğru. Geçtiğimiz yerlerde örgütün kullandığı barınma yerleri vardı. Sadece yoğun dumanlar çıkıyordu hala." dedi. Zor şartlar altında yaşadıklarını belirten Zozan, örgüte katılanlara "gelin, teslim olun" çağrısı yaptı.

ulusalkanal.com.tr