TSK'da sızdırma izleri

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bilgi ve belge sızdırılması olaylarına ışık tutabilecek önemli bir bilgi ortaya çıktı. Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanı olduğu 2006 yılında, karargahta yaşanan bilgisayarların şifre sisteminin kilitlendiği ve sorunun Emniyet personeli tarafından çözüldüğü öğrenildi. Fethullahçı örgütlenmenin bu yolla sisteme sızdığı belirtiliyor.

TSK'da sızdırma izleri

Fethullahçı örgütlenmenin, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne nasıl sızdığına işaret edebilecek önemli bir bilgi ortaya çıktı.

Aydınlık Gazetesi, Fethullahçı polislerin, 2006'da Genelkurmay karargahinda meydana gelen bir arızadan yararlanarak sisteme sızdığını yazdı.

Olay Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde yaşandı. Genelkurmay Başkanlığı bilgisayar sistemindeki şifreler kilitlendi. Genelkurmay yetkilileri sorun çözülmeyince Emniyet'ten yardım istedi. Uzun süre çok gizli olan bilgisayar sistemi üzerinde çalışıldı ve sorun giderildi.

Genelkurmay'daki sorunun çözümü için neden Emniyet'ten personel çağrıldığı ise anlaşılamadı. Bu olayın ardından Genelkurmay’dan bilgi ve evrak sızıntısının artması, sızdırma tartışmasına yol açtı.

Benzer bir olayın da 2007'de İstanbul'daki 1. Ordu Komutanlığı'nda yaşandığı ortaya çıktı. Bazı subaylarla ilgili ihbarların ardından 1. Ordu İstihbarat Başkanı, Emniyet’ten ihbarların kaynağını bulmasını istedi. 1. Ordu'ya gelen polis nasıl gerçekleştiği belli olmayan bir şekilde İstihbarat Başkanı’nın bilgisayarını akşam saatlerinde ordu karargahından dışarıya çıkardı. Son derece gizli bilgiler içeren bilgisayar bir gece bu polisin yanında kaldı. Konu daha sonra soruşturuldu ve art niyet olmadığı gerekçesiyle kapatıldı.

ulusalkanal.com.tr