''Rusya, Kürdistan'a destek vermez''

"Rusya bağımsız bir Kürdistan'a destek vermez." Rusya Bağımsız Devletler Topluluğu Ensitüsü Kafkasya Masası Başkanı , Rusya'nın bölge politikasını böyle açıkladı. Moskova'nın Türkiye ile eşit düzeyde ortaklıktan yana olduğunu belirten Yevseyev, Amerika'nın Türkiye'nin müttefiki olmasına rağmen PKK'ya silah vermesine dikkat çekti.

''Rusya, Kürdistan'a destek vermez''

Rusya Bağımsız Devletler Topluluğu Ensitüsü Kafkasya Masası Başkanı Vladimir Yevseyev, Rusya'nın Batı Asya politikalarını açıkladı. Yevseyev, Rusya'nın bağımsız bir Kürt devletine destek vermeyeceğini söyledi.

"RUSYA KÜRDİSTAN'A DESTEK VERMEZ"

"Kürdistan bağımsız olacaksa buna Rusya destek vermez. Bu herkes için sorun olur. Federatif yapı ile bağımsızlık arasında fark var. Amerika, bize karşı oynuyor. Bu Rusya, Irak, İran, Suriye ve Türiye için sorun olur. "

Yevseyev, Amerika'nın hedefinde, Rusya, Çin, İran, Irak, Suriye ve Türkiye olduğunu, bölgeyi istikrarsızlaştırmak için terör örgütlerinden faydalandığını belirtti.

Yevseyev, Amerika'nın Türkiye ile Kürtleri savaşa sokmak istediğini, Rusya'nın ise Türkiye ile dostluktan yana olduğunu söyledi.

"ABD KÜRTLERE SİLAH VERİYOR"

"Amerika, Kürtlere silah veriyor. Üstelik Amerika Türkiye ile müttefik. Rusya ise müttefik değil, ama ne Irak ne de Suriye'deki Kürtlere silah silah veriyor. Çünkü Kürtlere silah sevkiyatı Türkler ile Kürtler arasında savaş anlamına gelir. Bu da Rusya’nın ABD politikasından farkı. Rusya, Türkiye ile eş düzeyde ortaklıktan yana."

ulusalkanal.com.tr

rusya türkiye abd Kürdistan