Kılıçdaroğlu’ndan çarpıcı açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin bir çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, 17 ve 25 Aralık'taki yolsuzluk operasyonları için, "Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı olarak kalsaydı bu dosyalar kapanmazdı" dedi. Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan ile ilgili ise bundan sonra "ancak savaş çıkarsa görüşeceklerini" belirtti.

Kılıçdaroğlu’ndan çarpıcı açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ve 30 Ağustos resepsiyonuna ilişkin açıklamalar yaptı.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la "ancak savaş çıkarsa görüşürüz" dedi.

17 ve 25 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluklar ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "Abdullah Gül Cumhurbaşkanı kalsaydı, bu dosyalar kapanmazdı" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu’nu seçtirmesinin nedeni yolsuzluk dosyalarını kapattırmak. Abdullah Gül olsa bu dosyaları kapattırmazdı. "Gitsinler Yüce Divan’da hesap versinler" diyecekti. " dedi.

Gül'ün "Kayıp Trilyon" davasında ifade vermek istemesini de yorumlayan Kılıçdaroğlu, "Kendisine yakışanı yapıyor. Aynı zamanda Erdoğan’a çok güçlü bir mesaj da veriyor. Çünkü Erdoğan yolsuzluk dosyalarından kaçtı. Anayasaya göre milletvekilliği düştüğü halde, Resmi Gazete’de YSK kararını yayımlatmayarak dokunulmazlık süresini yasadışı olarak uzattı." diye konuştu.

CHP Lideri, Meclis'te yapılan yemin töreni sırasında Erdoğan'ı alkışlayan Selahattin Demirtaş'a da tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Sayın Demirtaş’ın gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaşan bir aileye hangi gerekçeyle saygı gösterdiğini ben merak ediyorum. Alkışlamak o anneye de, Berkin’e de yapılmış en büyük hakarettir. Demirtaş, parlamentodaki tavrıyla Berkin’i ve ailesini kendi siyasal amaçları için kullandığını göstermiş oldu." dedi.

ulusalkanal.com.tr

kılıçdaroğlu erdoğan demirtaş