MİT yeniden yapılanıyor: 6 Ocak'ta açıklanacak

Milli İstihbarat Teşkilatı yeniden yapılandırılıyor. Teşkilatın yapısındaki en önemli değişiklik birimlerin daha küçük hale getirilmesi olacak. Bu sayede MİT personeli, kendi birimlerinin görev alanı dışında kalan bilgi ve belgelere ulaşamayacak.

MİT yeniden yapılanıyor: 6 Ocak'ta açıklanacak

Milli İstihbarat Teşkilatı 89'ncu kuruluş yıldönümü olan 6 Ocak'ta yeniden yapılandırılacak.

Yapılandırma; Suriye’deki gelişmeler ve giderek artan PKK terörü konusunda MİT’in performansından hoşnut olmadığı bilinen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapılacak.

Değişiklikleri ve teknik altyapıyı Hakan Fidan'ın 6 Ocak'ta açıklayacak. Değişiklikler kapsamında teşkilat daha küçük birimlere bölünecek. Böylece personel kendi görevi dışındaki alanlarla ilgilenemeyecek, diğer birimlerden görevi ile ilgili olmayan bilgilere erişemeyecek.

2015 yılında 1 milyar 135 milyon liralık bütçe kullanılan MİT'e elektronik istihbaratı, sinyal istihbaratı, siber uzman, yazılım ve bilişim uzmanları alındı. Teşkilata, her türlü istihbari ve teknolojik donanımı içinde barındıran yeni bir uçak alınacak. Şu anda kullanılan 4 sinyal istihbarat uçağı CASA tipi uçaklara sonradan monte edilmiş donanımdan oluşuyor. Son teknolojiye sahip insansız hava araçları da hizmete girecek.

Tüm ekibi ve teçhizatı ile MİT'e devredilen Genelkurmay Elektronik Sistemlerinde ise bir değişiklik yapılması beklenmiyor.

MİT'in hizmet binası da değişecek. Yenimahalle'deki merkez bina, Etimesgut ilçesine taşınacak. Tüm birimler 600 dönümlük arazi üzerine yapılan ve KALE adı verilen binada toplanacak.

ulusalkanal.com.tr