Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad: Gerekirse güç kullanırız!

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, ülkenin kuzeyini kontrol eden PKK'nın Suriye kolu YPG'ye karşı, gerekirse güç kullanacaklarını açıkladı. Suriye Cumhurbaşkanı Esad " müzakereler sonuç vermezse bu bölgeleri güç kullanarak özgürleştireceğiz" diye konuştu.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, ülkenin kuzeyini kontrol eden terör örgütü PKK'ya karşı, gerekirse güç kullanacaklarını söyledi.

Rusya'nın resmi yayın kuruluşlarından Russia Today'e başkent Şam'da bir röportaj veren Esad, PKK'nın Suriye kolu YPG'nin ana gövdesini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri ile müzakereye açık olduğunu ifade etse de, "Eğer müzakereler sonuç vermezse bu bölgeleri güç kullanarak özgürleştireceğiz" dedi.

Suriye'nin düşmanlarının dışarıdan aldığı destek olmazsa savaşı bir yıl içinde kazanabileceklerini söyledi Suriye Cumhurbaşkanı "Ancak Suriye ordusunun ülkeyi terörizmden temizlemek için attığı her adımda ABD öncülüğündeki Batılı ülkelerin terörü destekleyerek ya da siyasi süreci baltalayarak çabalarımızı boşa çıkarmak istiyor" diye konuştu.

Suriye ordusunun kimyasal silah kullandığı iddialarına ilişkin konuşan Esad,iddiaları bir kez daha reddederek, "Ne çıkarımız var? Neden böyle bir şey yapalım? Bir hikâye, bir yalan anlattılar. Hem dünya genelinde hem de Batı'da bu yalana inanılmadı. Ama geri adım atamazlardı. O yüzden sınırlı ölçekte de olsa bir şey yapmaları gerekiyordu" dedi.

14 Nisan'da ABD öncülüğünde İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye düzenlediği hava operasyonlarına değinen Suriye Devlet Başkanı o günlerin son derece kritik olduğunun altını çizdi ve Rus hükümetine sağduyulu davranışı için teşekkür etti. "ABD - Rusya çatışması Rus yönetiminin sağduyusu sayesinde önlendi."dedi. Rusların Suriye genelinde kapsamlı bir hava operasyonuna hazır olduklarını bu sebeple Batılı güçlerin sınırlı bir hava saldırısıyla yetindiğini sözlerine ekledi.

ulusal.com.tr