36 kadın derneğinin mücadelesi

İzmir’in Sırımlı ve Olgunlar köyünde kız çocuklarının kaçırılarak evlendirilmesine karşı kadın örgütlerinin mücadelesi sürüyor. Geçtiğimiz yıl kamuoyuna yansıyan bu geleneğe karşı, bölgede olumlu adımlar atılıyor

Kiraz da kapalı olan okullar açıldı…

Kadın Kooperatifi kurularak 34 kadına meslek edinme kursları verilmeye başlandı…

İzmir’in Kiraz ilçesinin iki dağ köyü Sırımlı ve Olgunlar’da küçük yaşta kız çocuklarını kaçırılarak evlendirilmesine karşı verilen mücadelenin meyveleri alınıyor.

Kiraz’da kızların geleceğini karartan, hayallerini yok eden, eğitim görmelerine engel olan 40 yıllık geleneğin son bulması için harekete geçen kadınlar bu kez de günebakan çiçeği oyunuyla karşımızda…

Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Diş Hekimi Tülin Erarslan bu mücadelenin öncü isimlerinden..

25 Kasım Kadına şiddet gününde oynanan oyuna Kiraz’da çocuklarının yanlarında olan babalar da konuk olarak katıldı.

Ünlü Tiyatro Oyuncusu Ayçe Abana’da bu kez sadece kadınlar için sahneye çıkacak. İzmirli sanatçı Abana projede yer almaktan oldukça mutlu.

Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu Kurucularından Yasemin Şimşek Tüzün’nün yazdığı oyunun yönetmenliğini ise Yılmaz Tüzün üstlendi.

Tüzün, bu ürkütücü gelenekten etkilenerek oyunu kaleme almış.

Gerçek bir öyküye dayanan oyunun provaları büyük bir emekle 4 ay boyunca sürdü...

Oyun, Karşıyaka Belediyesi, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu işbirliğinde sahneye kondu.

HABER: BELMA YÜCEL KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

izmir kadın