Şişecam'dan koronavirüse karşı buluş

Türk cam sanayi, ev eşyası alanında Kovid19’a karşı büyük bir buluşa imza attı. Şişecam, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, cam yüzeylerdeki virüs ve bakterileri etkisiz hale getiren özel bir kaplama teknolojisi geliştirdi. Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi, Korona testlerini başarıyla geçti. Yüzde 100 yerli teknoloji, Türkiye ve dünyada bulaş riskinin azalmasına büyük katkı sağlayacak.

Şişecam'dan koronavirüse karşı buluş

Yerli cam üreticisi Şişecam, salgınla mücadeleye katkı sağlama hedefiyle gerçekleştirdiği ar-ge çalışmalarında önemli bir buluşa imza attı. Alanında dünyanın önde gelen Ar-Ge merkezlerinden biri olan Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi, cam yüzeylerdeki virüs ve bakterileri etkisiz hale getiren özel bir kaplama teknolojisi geliştirdi. Yapılan Antimikrobiyal V-Block Teknolojisi Testlerinde Kovid-19 üzerinde de etkili oldu.

Yeni teknolojinin formül ve uygulama yöntemine ilişkin laboratuvar testleri tamamlandı. Patent süreci başladı. Sürecin tamamlanmasının ardından bu özel teknolojiyle donatılacak cam ev eşyası ürünleri önce Türkiye’de ardından tüm dünyada satışa sunulacak.

Yüzde 100 yerli teknoloji, Türkiye ve dünyada bulaş riskinin azalmasına büyük katkı sağlayacak.

ulusal.com.tr

şişecam koronavirüs