Başbakan Binali Yıldırım'ın istifa ettiği iddia edildi

Başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği teklifinin referandumda kabul edilmesinin ardından, AKP’de bundan sonra izlenecek senaryolar konuşulmaya başlandı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın istifa ettiği iddia edildi

Başbakan Binali Yıldırım’ın, siyasi nezaket gereği geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “genel başkanlık” istifasını sunduğu iddia edildi.

İKİ BAŞLILIK OLMASIN

ANKA’nın haberine göre Başbakan Binali Yıldırım geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Bu sistemin adı aynı zamanda partili cumhurbaşkanlığı sistemi. Bu süreçte sizin partinin başına geçmenizde bir engel yok. Ben genel başkanlık istifamı sunmaya hazırım. İsterseniz hemen olağanüstü kongreyi toplarız” dedi. Sürecin olması gerektiği gibi işlediğini savunan AKP’li kurmayların, “Referandumda anayasa değişikliği kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partinin başına geçmesinde bir engel yok. İki başlılığın yaşanmaması adına bu gerekli” dedikleri belirtiliyor.

DAVUTOĞLU KONGRE MODELİ

Erdoğan’ın da, Yıldırım’ın önerisine sıcak baktığı ve en kısa zamanda olağanüstü kongreyi toplama talimatı verdiği iddia edildi. AKP’de, Ahmet Davutoğlu dönemindeki gibi 5 Mayıs’ta olağanüstü kongre kararı alınacağı ve 20 ya da 21 Mayıs’ta Erdoğan’ın partinin başına resmen geçeceği konuşuluyor. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın, YSK’nın referandumla ilgili kesin sonucu açıklamasının ardından MYK ve MKYK’yı toplayarak olağanüstü kongre kararını açıklayacağı belirtildi. AKP’nin kamuoyuna ise 5 Mayıs’ta olağanüstü kongre kararını açıklayacağı iddia ediliyor. İddiaya göre, Cumhurbaşkanı kararını değiştirirse, AKP’nin olağan kongresi 12 Eylül 2018’de yapılacak. Ancak olağan kongre yapılmasının daha düşük bir ihtimal olduğu ifade ediliyor. Aydınlık

binali yıldırım