Lösemili Mustafa'nın videosu duygulandırdı

ANTALYA'da annesinden habersiz cep telefonunu alarak video çeken lösemi hastası 8 yaşındaki Mustafa Eren Can'ın, Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) 'Bir Tuğla da Sen Koy' kampanyası için yaptığı çağrı, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Lösemili Mustafa'nın videosu duygulandırdı

Annesinin cep telefonunu video çekimine ayarladıktan sonra karşısına geçip, "LÖSEV'le ilgili bir şeyden bahsedeceğim" diyerek LÖSEV'in kampanyasına destek isteyen Mustafa Eren Can, "İlk başta LÖSEV çok güzel. LÖSEV et dağıtımı da yapıyor, yiyecek dağıtımı da yapıyor. Bazen oyuncak da veriyor. Bazen güzel şeyler veriyorlar. Lösemili çocuklara veriyorlar. LÖSEV'e tuğla koyun lütfen. Lösemili çocuklar için lütfen tuğla koyun. Lütfen bakın ben de lösemiyim. Lütfen sizi çok seviyorum. Hoşçakalın" diye çağrıda bulundu.

Çektiği videoyu da Youtube'da oluşturduğu kendi kanalından paylaşan Mustafa Eren'in çağrısı kısa sürede sosyal medyada büyük yankı buldu. İzleyenleri hem duygulandıran hem de LÖSEV'in 'Bir Tuğla da Sen Koy' kampanyasına desteklerin artmasını sağlayan Mustafa Eren Can'ın çağrısına ünlüler de destek verdi. Sarp Akkaya 'Lütfen. Ben de seni seviyorum Mustafa' diyerek videoyu paylaşırken, İrfan Değirmenci 'Tuğla yaz 3406'a gönder lütfen, lütfen' diye çağrıda bulundu.

Didem Soydan ise 'Dünyanın en güzel çocuğu o nasıl güzel bir video' diye Mustafa'nın videosunu paylaşıp destek istedi. Mustafa Eren'in videosunu Kerem Bürsin, Duygu Canbaş, Türkü Turan gibi ünlüler de paylaştı.

BEYAZIT ÖZTÜRK VE SONER KABADAYI'YA SESLENDİ

LÖSEV'in 'Bir Tuğla da Sen Koy' kampanyası için DHA aracılığıyla tüm Türkiye'ye yeniden seslenen Mustafa Eren Can, kendisi gibi lösemili arkadaşlarının iyileşmesini istediğini söyledi. En büyük hayalinin bilgisayar mühendisi olmak olduğunu anlatan Mustafa Eren, ikinci büyük hayalinin de Beyaz Şov'a çıkmak ve Soner Kabadayı ile 'Kendisi Yazdı Kendisi Bozdu' adlı şarkısını birlikte söylemek olduğunu dile getirdi.

Anne Derya Can ise öncesinde Ankara'da oturduklarını, çocuklarına 2 yaşında lösemi hastalığı teşhisi konulduğunu belirtti. 2 yıl Ankara'da kemoterapi tedavisi yapıldığını anlatan Derya Can, ilik nakli için Antalya'ya geldiklerini ve 4 yıldır da Antalya'da yaşadıklarını anlattı. Üç yıl önce Amerika'da bulunup nakledilen iliğin tuttuğunu belirten Derya Can, ancak bazı sağlık sorunlarının sürdüğünü kaydetti. Can, oğlunun gözlerinde ileri derecede görme kaybı olduğunu, ayaklarında uyuşma gibi rahatsızlıklar ortaya çıktığını, bunlara yönelik tedavilerinin de devam ettiğini dile getirdi. Derya Can, yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle Mustafa Eren'in hiç okula gidemediğini de sözlerine ekledi. DHA