Arroyo sakatlandı, Barça kazandı

Cim Bom'un Türk Hava Yolları Avrupa Ligi çeyrek final serüveni İspanya'da başladı. Barcelona'ya karşı ilk iki çeyreği önde kapatan Galatasaray Liv Hospital, Arroyo'nun sakatlanmasının ardından istikrarını ikinci devre sürdüremeyince maçtan 88-61 mağlup ayrıldı ve Katalan ekibi seride 1-0 öne geçti.

Arroyo sakatlandı, Barça kazandı

3'e ulaşacak takımın Final-Four'a kalacağı seride ilk adım Barça'dan.

Maça Galatasaray Liv Hospital 9-0'lık seriyle başladı ve Barcelona'ya molayı aldırdı. Ev sahibi takım mola sonrası oyuna dahil olan Navarro ile tempo yakaladı ancak temsilcimiz cevabı Arroyo ile verdi. Sarı-kırmızılılar ilk periyodu 21-14 önde geçti.

İkinci çeyrekte Galatasaray'ın düşen hücum ritmini iyi değerlendiren Barcelona, oyunda dengeyi kurdu ve 9 sayılık farkı eritti. Skora ortak olan Katalan ekibi 1 sayı öne geçse de çeyrek sonunda Ender Aslan üçlüğü Galatasaray'ın soyunma odasına 35-33 önde girmesini sağladı.

Öte yandan ikinci periyodun son dakikasında ayak bileği dönen Carlos Arroyo sakatlanarak soyunma odasına gitti.

Üçüncü çeyrekte Barcelona oyun hakimiyetini eline geçirdi. Skor dağılımını pardeki 5 oyuncuya iyi dağıtan İspanyol ekibi, kendine göre belirlediği tempoda son on dakikaya 59-49 önde girdi.

Dördüncü çeyrekte Barcelona'nın etkili performansıyla fark 20 sayıya kadar çıktı. İkinci yarı Arroyo'nun yokluğunda karşı potada organize olmakta zorlanan temsilcimiz savunmada da rakibini durduramadı. Son bölümde rahat bir oyun ortaya koyan Barcelona, temsilcimizi 88-61 mağlup ederek seride öne geçti.

Serinin ikinci maçı 17 Nisan Perşembe günü 22:00'de yine İspanya'da oynanacak.

ulusalkanal.com.tr