Davutoğlu, ABD'de protesto edildi

Davutoğlu, ABD'de protesto edildi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki heyetin ABD'ye yaptıkları ziyaretten haberi olmadığını açıklamıştı.

Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş bulunduğu heyet, Amerika'daki AKP hükûmetine yakın Türk dernekleriyle bir araya geleceği toplantı öncesinde büyük bir protestoya uğradığı ortaya çıktı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'a yüklenen videoda; Davutoğlu beraberindeki heyetin toplantının yapılacağı Waldorf Astoria Oteli’ne protestolar nedeniyle kargo kapısından girmek zorunda kaldığı öğrenildi.

BİR PROTESTO DA BUGÜN

Öte yandan Davutoğlu'na bir protestonun da bugün yapılıyor.

Dış İlişkiler Konseyi'nin yıllık kurumsal konferansına katılmak üzere New York'ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu TGB üyeleri ve Vatan Partililer tarafından protesto ediliyor. Davutoğlu Dış İlişkiler Konseyi'nin binasına Davutoğlu arka kapıdan girdi.

Edinilen bilgiye göre Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki heyetin Suriye ziyaretine de atıf yapılacak olan protestoda yurtseverler "Milletin Başbakanı Suriye'de, kukla Başbakan CFR'da", "Yüce Divan'da Yargılanacaksınız", "Suriye'den Kanlı ellerinizi çekin" yazılı döviz ve afişler taşıyacaklar.

Öte yandan Vatan Partisi ABD temsilciliği de protesto gösterisinde okunmak üzere bir basın bildirisi hazırladı.

Hazırlanan basın açıklaması şöyle:

"Türkiye'yi 13 yıldır yönetenlerin kardeşi kardeşe düşüren politikalarına artık dur deme zamanı gelmiştir. Suriye'de, Irak'ta terör örgütlerini besleyerek, destekleyerek, kan akıtan bu emperyal çetenin miadı dolmuştur. Bugün burada AKP hükümetinin kukla başbakanı Davutoğlu'nu protesto ederken aynı zamanda da suç üstü yapmış bulunuyoruz. Dünya'yı kana bulayan, emperyal para babaları CFR'a biat eden kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı olmaz. Ancak onu yönetenlerin kuklası olur. Bugün CFR'ın önünden tüm Dünya'ya haykırıyoruz. Kanlı ellerinizi Suriye'nin mazlum milletinin üzerinden çekin. Türkiye ve komşu coğrafyaları karıştırmaktan vazgeçin! Yaptıklarınızı görüyor, biliyor ve lanetliyoruz! Türk milleti, komşu Suriye ve Irak halklarıyla birleşecek ve size en güzel cevabı verecektir! Artık Türkiye'nin milli bir seçeneği vardır. Tüm yurtseverleri emperyalizme karşı birleşik cepheye, yani Vatan'a davet ediyoruz."

ulusalkanal.com.tr