Açılım Resepsiyonu

Meclis'in açılış resepsiyonuna açılım paketi damgasını vurdu. BDP'liler paketi yetersiz buldu. Başbakan Tayyip Erdoğan, BDP'li Hasip Kaplan'ın "dağdaki çocuklar inecek içeridekiler çıkacak diye bekliyorduk" sözlerine "Hayırlı bakalım" diye yanıt verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Köşk’te var, Başbakanlık’ta var, Meclis’te neden olmasın?" diyerek türbanın Meclis'e girmesini talep etti.

Açılım Resepsiyonu

Devletin zirvesi Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek'in ev sahipliğindeki Meclis açılış resepsiyonunda buluştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, milletvekilleri ve kuvvet komutanları resepsiyona eşleriyle birlikte katıldı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, yalnız geldi.

Resepsiyona AKP'nin açılım paketi damgasını vurdu.

BDP ise paketi yetersiz buldu. Başbakan Erdoğan ile ayaküstü sohbet eden BDP'li Sırrı Sakık ve Hasip Kaplan, "Beklentilerimiz daha büyüktü. Herkes eve dönecek diye bekliyorduk" sözleriyle sitem etti. Erdoğan ise BDP'lilere, "Hayırlısı" diyerek yanıt verdi. Üçlü arasındaki diyaloglarda PKK'lıların serbest bırakılması ana gündem maddesi oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türbanın Meclis'e girmesini savundu. Bahçeli, "Köşk'te var, Başbakanlıkta var. Meclis'te neden olmasın?" diye konuştu.

Açılım paketine yüksek yargı da destek çıktı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, paketin özgürlük alanlarını genişlettiği için mutluluk duyduğunu söyledi. Danıştay Başkanı Zerrin Güngör de paketin türbana serbestlik getirmesinin Danıştay 8. Dairesinin daha önce verdiği kararını güçlendireceğini ifade etti.

Resepsiyonda hem Gül ve Erdoğan'ın hem de eşlerinin yakın tavırları dikkat çekti. İkili eşleriyle birlikte objektiflere el salladı.

ulusalkanal.com.tr

# BDP # devlet bahçeli # Açılım Pakedi