Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş Irak açıklaması

TSK'nın Sincar operasyonundan sonra Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisinin Irak bakanlığına çağrılması Ankara'da tepkiyle karşılandı. Konuyla ilgili konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Terör örgütleri Irak'ta yuvalandığı müddetçe operasyonlar devam edecek" dedi.

Irak Dışişleri Bakanlığı, TSK'nın Sincar'daki operasyonunda ardından Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız'ı bakanlığa çağırdı ve nota verdi. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı ve operasyonların devam edeceğini söyledi.

Sözcü Hami Aksoy, PKK'nın uzun yıllardır Irak topraklarını Türkiye'ye saldırı için üs olarak kullandığını belirtti. Açıklamada, Irak hükümetine PKK'nın faaliyetlerini engellenmesi konusunda düşen sorumluluğun anlatıldığı vurgulandı.

Irak'a terör örgütleriyle mücadelesinde her türlü desteğin verildiğini hatırlatan Aksoy, aynı işbirliğini de Irak'tan beklediklerini ifade etti.

Irak makamlarının terörle mücadelede gerekeni yapmadığı durumlarda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütlerini vurmaya devam edeceği hatırlatıldı.

ırak Sincar