İran'dan sert uyarı!

Esad yönetimine İran'dan açık destek mesajı geldi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani "Suriye hükümetini ve halkını desteklemeye sonuna kadar devam edeceklerini” söyledi. İran Genelkurmay Başkanı ise sınırlarına yaklaşması halinde IŞİD’i yok edecekleri uyarısında bulundu

İran'dan sert uyarı!

İran'dan Suriye'ye açık destek açıklaması geldi.

Tahran’a resmi ziyarette bulunan Suriye Meclis Başkanı Muhammed Cihad el-Leham, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından kabul edildi.

Samimi ortamda geçen görüşmede İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Ülkesinin Suriye hükümetini ve halkını sonuna kadar desteklemeye devam edeceğini” söyledi.

İran Cumhurbaşkanlığı makamından yapılan açıklamaya göre; Ruhani görüşmede “Yabancı ülkelerin kendi koşullarını Suriye halkına dayatmaya güçlerinin yetmeyeceğine inanıyoruz” ifadesini kullandı.

“Suriye halkının bazı ülkeler tarafından istemedikleri bir savaşa sürüklendiklerini” dile getiren Ruhani “Birkaç ay içinde Şam’ı düşürebileceklerini zanneden Suriye’nin düşmanlarının hedefleri dört yıllık bir direnişin ardından yok oldu. Teröristler Suriye halkını yenemeyecek” dedi. Ruhani Suriye halkının komployla karşı karşıya bırakıldığını da kaydetti.

Ruhani’ye ülkesine verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Suriye Meclis Başkanı Leham ise “Suriye hükümeti ve halkı, dost ve kardeş İran halkının desteğini asla unutmayacak. Bölgedeki bazı ülkelerin teröristleri desteklemeleri üzüntü verici. Bu ülkeler ABD ve Batı’nın hazırlamış olduğu programı uyguluyorlar” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İran’dan IŞİD’e sert bir uyarı geldi. İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi; IŞİD’in kendi sınırlarına 40 kilometre yaklaşması halinde örgütü yok edecekleri uyarısında bulundu.

İran İçişleri Bakanı Abdulrıza Rahmani Fazli'de IŞİD’in sınırlarına yaklaşması halinde müdahalede bulunacaklarını ve bunu Irak yönetimine bildirdiklerini söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

iran ışid sert uyarı