İşte Doski Vadisi operasyonunda bulunan mağaradan fotoğraflar

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son operasyonları ile, PKK'nın Dağlıca İkiyaka dağlarındaki tüm mevzileri ele geçirildi. Dağlıca saldırılarının merkezi olarak kullanılan bölgede çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. PKK'nın ağır kayıpları üzerine Murat Karayılan'ın alelacele ZAP bölgesine gittiği öğrenildi

İşte Doski Vadisi operasyonunda bulunan mağaradan fotoğraflar

Türk Silahlı Kuvvetleri Dağlıca'ya saldıran PKK'lıların merkezini dağıttı. Dağlıca'nın çok yakınında bulunan ve buraya yapılan saldırının merkezi olarak görülen İkiyaka dağlarındaki PKK mevzileri ele geçirildi.

Yüksekova’da bulunan İkiyaka Dağları, PKK tarafından son direniş noktası olarak görülüyordu. Bu nedenle operasyon büyük önem taşıyor. Dağlıca'ya saldıran PKK'lılar da bu bölgeden harekete geçiyordu.

Bölgedeki güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; 3 bin 500 rakımlı tepeye düzenlenen oaralıksız operasyonlarda, 9 stratejik nokta ele geçirildi. Son 4 şehidin de bu operasyonlar sırasında verildiği öğrenildi.

İkiyaka-Göllerbaşı bölgesinde PKK tarafından ana karargâh olarak kullanılan sekiz gözlü bir mağaraya girildi.

Yerleri halıfleks kaplı olan mağarada, kadın ve erkekler için ayrı ayrı odalar yapıldığı tespit edildi.

Mağarada 1 Doçka, 1 Kaleşnikof, 1 Biksi, 8 el bombası ile çok sayıda mühimmat, telsiz, dürbün şarjör, ısıtıcı gibi malzemeler bulundu. Mağarada 4 tane LCD televizyon ve çuvallar dolusu erzak ele geçirildi.

İkiyaka dağlarında verilen ağır kayıplar nedeniyle PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Murat Karayılan'ın alalacele Zap bölgesine gittiği belirtildi.

Teröristlere "direnin" talimatı veren Karayılan'ın telsiz konuşmaları da kayıtlara girdi.

Buna göre Karayılan'ın, "Güvenlik güçleriyle temastan kaçının, mümkünse uzaktan ateşle temas kurun. Olmadı intiharı da göze alın ve el bombalarıyla üzerlerine gidin" dediği tespit edildi.

Sürekli yöntem değiştirme ve küçük gruplara bölünme emri veren Karayılan'ın, "Aksi takdirde bizim için en önemli stratejik bölgeyi terk etmek zorunda kalacağız. Bu Türkiye’deki sonumuz olur, direnin, kayıpları göze alın ve gerekirse ölün" dediği belirlendi.

Mağara ve yakın çevresinde yapılan aramada;

- 1 Doçka Mk.Tf.,

- 1 Kaleşnikof P.Tf.,

- 1 Biksi Mk.Tf.

- 8 el bombası (3 savunma tipi, 5 adet Rus tipi),

- 332 adet Doçka Mk.Tf. fişeği,

- 144 adet Bixi Mk.Tf. fişeği,

- 125 adet Kaleşnikof P.Tf. fişeği,

- 1 YAESU telsiz,

- 1 çuval lamba,

- 3 adet UPS,

- 1 adet güneş paneli,

- 1 adet dürbün,

- 5 adet pil bloğu,

- 8 adet şarjör,

- 1 adet küçük tüplü ısıtıcı,

- Mutfak malzemeleri (5 büyük, 20 küçük tüp, 1 fırın, 3 ocak),

- 4 adet LCD televizyon (1 salon tipi büyük, 3 orta boy LCD)

- Muhtelif cins ve miktarda erzak (15 çuval patates, 18 çuval pirinç, 15 çuval soğan, 16 çuval şeker, 44 çuval un, 400 kg salça, 9 çuval çay, 45 kg tahin, 100 kg pekmez, 50 kg bezelye, 75 kg reçel, 75 kg zeytin, 50 kg tulum peyniri, 60 kg kuru kayısı, 3 çuval çekirdek) ve ayrıca örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

İŞTE MURAT KARAYILAN'IN TELSİZ KONUŞMALARI

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İKİYAKA Dağlarındaki inler vuruluyor ve tepelerdeki mağaralarda bulunan teröristler etkisiz hale getiriliyor. Bölgede zaman zaman kar yağışı görülmekte. Ağır hava şartlarına rağmen Güvenlik kuvvetleri 3500 rakımlı bölgede operasyonlara hızını kesmeden ve ara vermeden devam etmekte. Bu dağlardaki 9 stratejik nokta Güvenlik Kuvvetlerince ele geçirilmiş, teröristlerden temizlendi.

KARAYILAN Telsiz konuşmaları şöyle:

- Güvenlik güçleriyle temastan kaçının, mümkünse uzaktan ateşle temas kurun veya olmadı intiharı da göze alın ve el bombalarıyla üzerlerine gidin,

- Asker çok kararlı, son verdikleri kayıplar da askeri yıldırmadı, geri adım attırmadı, sürekli saldırmaya devam ediyorlar,

- Bu askere karşı benzer yöntemler uygulamayın, sürekli yöntem değiştirin, daha küçük gruplara bölünün, zaman kazanın,

- Aksi takdirde bizim için en önemli stratejik bölgeyi terk etmek zorunda kalacağız, bu Türkiye’deki sonumuz olur, direnin, kayıpları göze alın ve gerekirse ölün,

- Bulunduğunuz tepelerde varlık göstermeye devam edin, askerin moralini bozun, iki kişi de kalsa tepeyi terk etmeyin, en son yapacağınız şey el bombalarıyla yakınlarına kadar girmek ve saldırmak,

- Bu dağlardaki çatışmalar sadece bu bölgeyi değil tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor, o nedenle buradayım, yanınızdayım, ölümü göze alarak geldim

- Burada başarı sağlarsanız yurt içinde direnenlere de büyük moral verirsiniz, yoksa bu mücadelemiz sonlanır, bunun öz bilincine varın ve dayanın, direnin.

İŞTE OPERASYONDA BULUNAN MAĞARADAN FOTOĞRAFLAR

hakkari dağlıca