Erdoğan, "Dünya Kadınlar Günü" resepsiyonunda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Dünya Kadınlar Günü" resepsiyonunda konuştu.

Erdoğan, "Dünya Kadınlar Günü" resepsiyonunda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Dünya Kadınlar Günü" resepsiyonunda kadınlara hitap etti.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

İster sadece evini ailesinin işleriyle meşgul olsun isterse çalışarak farklı sorumluluklar yüklenmiş olsun her kadın saygıyı hakediyor.

KADIN DESTEĞİ OLMAZSA BAŞARI OLMAZ

Şehirlerini temsilen 81 ilimizden gelen kadınlarımızı Suriyeli misafirlerimizi ve burada bulunan tüm kadınlarımızı bir kez daha selamlıyorum. 40 yıllık siyasi hayatınızda kadınlarımızın siyasi hayatta daha fazla rol üstlenmeleri için uğraştım. Kadınların yer almadığı bir siyaset bütün toplum için büyük bir eksikliktir. Kadınların omuz vermediği bir alanın başarıya ulaşması mümkün değildir. Bir üklkede kadınlar iş ve kalkınma alanın da etkin değilse o ülke gelişemez. Kadını veya erkeği sadece cinsiyetçi bir bakışlla ele alanlar onların insan olduğu gerçeğini gözden kaçırmaktadır. Kuran-ı Kerim insanların çiftler halinde yaratıldığını ifade eder.

Yıllarca kadını özgürleştirmek adına bu ülkenin kadnlarına zulmedilmiştir. İkna odalarında kızlarımıza işkence edenler bu zihniyetin uzantılarıdır.

Kardeşlerim bu ülkede doğum kontrolleri yapıldı. Aile planlaması adı altında doğum kontrolü yapıldı. Bunlar nüfusumuzu yaşlı hale getirip azaltmak için yapıldı. İnsan varsa emek vardır insan varsa üretim vardır. Bu da genç dinamik nüfusa bağlıdır. Şuan Batı tutuştu dünya tutuştu çünkü nüfusları yaşlandı. Nüfusu artırmamız gerekiyor. Burada bir numaralı faktör anneler.

Annelerin ayağının altı öpülür, ben öptüm. Bazıları anne olmak istemeyebilir. Ama kadını en yüksek seviyeye çıkaran o makamdır.

TOPLUMSAL YARALAR TÜM TOPLUMUN KATILIMI İLE TEDAVİ EDİLİR

Geçen hafta iki kadın terörist polisimizi hedef alan bir eylem düzenledi. Bazı gazeteci kılıklı terör sempatizanları bu haberi iki kadın öldürüldü şeklinde haber yapıyor. Bu kadınlara nasıl canhıraş bir şekilde sahip çılıkdığını da gazetelerden televizyonlardan görüyoruz. Kadından terörist olmaz mı? işte tanıştık kadın teröristlerle. Bunlar için mesele hiçbir zaman kadının özgürleşmesi meselesi olmadı olmayacak. Bunlar terör çarkını döndürecek taze kanlar aramanın derdinler. Biz terörün genç kızlarımızı zehirlemesine asla izin vermeyeceğiz. Bu zor ve meşekkatli bir mücadeledir. Toplumsal yaralar tüm toplumun katılımı ile tedavi edilir.

Terör örgütünün genç kızlarımıza olan istismarı kadına şiddet kadar tepki toplamalıdır. Hiçbir anne evladının paralel hainlerin elinde heba olmasını istemez. Bunlarla hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bu konuda başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Sizler güçlü durursanız kimse bu milleti terörle terbiye etmeye kalkamaz.

ankara erdoğan Aksaray beştepe 8 mart