Irak İŞID'i geriletiyor!

Irak Ordusu, IŞİD işgaline karşı ilerlemeye başladı. Selahaddin ili, şiddetli çatışmaların ardından IŞİD teröristlerinden temizlendi. Bakuba'daki çatışmalarda ise 10 terörist öldürüldü. İran, son iki gün içinde 2 bin özel eğitimli askeri Irak'a gönderdi.

Irak İŞID'i geriletiyor!

Amerika ve İsrail destekli IŞİD teröristleriyle savaşan Irak Ordusu önemli mevziler kazandı.

Selahaddin ili, ordu ile teröristler arasındaki şiddetli çatışmaların ardından geri alındı. Selahaddin Valisi Ahmed Abdullah, ed-Duluiyye, el-İshaki ve Mu’tasim kasabaları başta olmak üzere Salahaddin vilayetindeki birçok kasabanın kontrolünü de IŞİD’ten aldıklarını açıkladı.

Abdullah, bölgedeki aşiretler ile ordu arasında anlaşma sağlandığını açıkladı.

Irak'ın terörle mücadelesine İran da destek veriyor. İran hükümeti, son iki gün içerisinde Irak'a özel eğitimli 2 bin asker gönderdi. İran Ordusu'nun teröristlere karşı savaşa katılacağı öğrenildi.

Bin 500 İranlı asker Irak-İran sınırındaki Hanekin şehrinden ülkeye girdi. 500 İranlı asker ise Vasit şehrine giriş yaptı.

Teröristlerin işgali altındaki Musul'daki IŞİD hedefleri akşam saatlerinde düzenlenen hava harekatıyla vuruldu.

Irak Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları, IŞİD'in merkezlerini bombaladı. Hava harekatının ardından Musul'dan dumanların yükseldiği belirtiliyor.

Diyala ilinin merkezi olan Bakuba'da da Irak Ordusu 10 IŞİD teröristini öldürdü. Teröristlerin kullandığı 4 araç ordu birlikleri tarafından imha edildi.

Önceki gün teröristlere karşı savaş ilan eden Şii Lider Ayetullah Sistani'den yeni bir açıklama geldi. Sistani'nin makamından yapılan açıklamada, "Irak'ın ulusal birliğine zarar verecek mezhepsel ve milliyetçi söylemden uzak durun" uyarısında bulundu.

ulusalkanal.com.tr