Esnafa zorla tahliye

Restorasyon adı altında Kapalıçarşı esnafı yerinden ediliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Sandal Bedesteni'ni "yap-işlet devret" modeliyle 20 yıllığına kiraya verdi.

Dünyanın ilk alışveriş merkezi olarak bilinen Kapalı Çarşı'nın en eski yapılarından biri Sandal Bedesteni. İçinde 78 dükkan bulunuyor. O tarihi bedesten Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 20 yıllığına kiraya verildi. Enaf kara kara düşünüyor.

İhale süreci "restorasyon" adı altında başladı. Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü tarihi bedesten için "yap-işlet-devret" modelini uyguladı. İhalede Sandal Bedesteni 20 yıllığına bir kişye kiralandı.

Bedestende ortalama 30 yıldır kiracı olan esnaf durumdan rahatsız. İhalenin hukuksuz olduğunu söyleyen esnaf yargı yoluna başvurdu.

Esnaf yargıya başvurdu ancak daha yargı süreci devam ederken iş yeri sahiplerine karşı "zorla tahliye" kararı çıkarıldı.

Fatih Kaymakamlığı tarafından 10 Nisan'da gönderilen tebligatta 22 Nisan'a kadar dükkanların boşaltılması istendi. Esnaf 22 Nisan'a kadar dükkanları boşaltmazsa polis zoruyla tahliye edilecek.

Çarşı esnafı ise mücadelede kararlı.

Üstelik bu karar yalnızca esnafı değil onlarla birlikte çalışan 3 bine yakın çalışanın da mağdur olması anlamına geliyor.

Bedestendeki esnaf kiralarını ödediklerini halde işgalci konumuna düştü.

HABER: EDA ÇON KAMERA: MEVLÜT AYDOĞAN

ulusalkanal.com.tr