Esnafa sicil affı geliyor

AK Parti, kamu borçlarının yapılandırılması için Meclis'e yeni bir kanun teklifi sundu. Teklif, 30 Nisan öncesi ödenemeyen borç ve faizlerin yapılandırılmasını öngörüyor.

Esnafa sicil affı geliyor

Kamu borçları yapılandırılacak. Esnafa sicil affı gelecek.

AK Parti, ekonomiye ilişkin hazırladığı kanun teklifini Meclis’e sundu. Teklif, Kovid-19'un ülke ekonomisine etkisini azaltmak, istihdamı ve üretimi koruma hedefiyle hazırlandı.

15 maddelik teklife göre, 30 Nisan öncesi vergi, vergi cezaları ve idari para cezalarının yapılandırılmasını kapsayacak.

Kovid-19 kapsamındaki idari para cezaları, SGK borçları ve bazı meslek odalarına olan borçlar da uygulama kapsamında olacak. Borçların yanı sıra faizler de yapılandırılacak.

İşletmelerin vergi ve sigorta primleri başta olmak üzere kamuya olan yükümlülükleri ertelenecek. Vergi oranlarında belli şartlar yerine getirilirse cezada indirime gidilecek.

Ayrıca teklifle esnafa sicil affı gelecek. Karşılıksız çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemeyen esnaf teklifte yer aldı. Bu kişilerin yükümlülüklerini yerine getirmeleri halinde geçmiş ödemedeki olumsuz kayıtları dikkate alınmayacak.

17 Kasım 2020’de yayınlanan kanundan yararlanamayanlar bu teklif ile borçlarını yapılandırabilecek.

vergi ak parti faiz tbmm meclis Kovid19 Kamu esnaf borç kamu borcu kamu borç