Bahçeli'den mülteci tepkisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’den gelen mülteci anlaşmasının askıya alınabileceğine yönelik açıklamalara tepki gösterdi. Mültecilerin Avrupa’ya karşı silah olarak kullanılmasının yanlış olduğunu söyleyen Bahçeli “Silahtan kaçan insanları Avrupa’ya karşı sessiz bir silaha dönüştürmek insani değil” dedi. Hükümet'ten ise “Geri Kabul Anlaşması'nı uygulamıyoruz” açıklaması geldi.

Hükümetin, Almanya ve Hollanda krizinin ardından mültecilere ilişkin tutumuna MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den tepki geldi.

Devlet Bahçeli, Avrupa’ya misilleme yapmak için mültecilerin kullanılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Hürriyet gazetesine konuşan MHP Genel Başkanı, “Türkiye’ye sığınmacı olarak gelmiş olanları Avrupa’ya karşı bir başka silah olarak kullanmak doğru değildir.” İfadelerini kullandı.

Silahtan kaçan insanların sessiz bir silah gibi görülmemesi gerektiğini belirten Bahçeli, bu konunun diplomasiye alet edilmesini eleştirdi.

Devlet Bahçeli, mültecilerin bu krizin bir parçası olarak kullanılmasının insani olmadığını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise 24 Televizyonunda canlı yayın programında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu Hollanda ile yaşanan krizin ardından AB ile Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasının iptal edilebileceğini söyledi.

mülteci Bahçeli