65 yaş ve üstü için yeni formül

65 yaş ve üstü için yeni formüller tartışılıyor. Buna göre bu yaş grubunun sokağa çıkma izinleri haftada 2 güne çıkabilir. Kısıtlamanın tamamen kaldırılması içinse ise Haziran ayının 3'üncü haftası beklenecek.

65 yaş ve üstü için yeni formül

65 yaş ve üstü vatandaşların gözü Beştepe'de alınacak kararda...

Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını bekleyen bu yaş grubuna Bilim Kurulu’ndan izin çıkmadı. Ancak yeni formüller gündemde.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında “Risk grubundaki vatandaşlarımıza özel ihtimam gösteriyoruz” dediği öğrenildi. Erdoğan, 65 yaş ve üstü vatandaşların evde kalmasının önemini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, onlar için yapılan yeni çalışmayı da anlattı.

Buna göre sokak izninin 2 güne çıkarılması planlanıyor. Vakalarda bu yaş grubu için artış olmaması halinde yasak tamamen kaldırılacak. Kaldırılacağı tarihin de haziran ayının ortasından sonra olduğu tahmin ediliyor.

Sokağa çıkma izninin bir gün hafta içi olmasıyla 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, banka, fatura yatırma gibi işlerini yapacak.

Erdoğan, Ak Parti MYK toplantısında Türkiye’nin salgın sürecini başarıyla yürütmesine de değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaz aylarıyla birlikte vaka sayılarında azalma görüldüğünü ifade etti. Erdoğan, “Bilim Kurulu’nun çalışmaları ve vaka sonuçları da gösteriyor ki sanki yılbaşında hiç Kovid konuşmayacağız” dedi.

ulusal.com.tr

65 yaş