MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türkiye bu oyuna düşmeyecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Memleket Masası" çağrısına "Türkiye bu oyuna düşmeyecektir" yanıtını verdi. CHP'nin Deva Partisi ve Gelecek Partisi’ne meclise sokma projesinin başında FETÖ'nün olduğunu söyledi. MHP Lideri Bahçeli, seçim kanununun değiştirilmesini önerdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türkiye bu oyuna düşmeyecek

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşenir'in, "Memleket Masası" çağrısı siyaset gündeminde üst sıralardaki yerini koruyor.

Daha önce çağrıya olumsuz yanıt veren MHP'den yeni bir açıklama yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teklifi sert sözlerle reddetti, "Türkiye bu oyuna düşmeyecek" dedi. Bahçeli yazılı açıklamasında "Fetullah Gülen’i aklama ve kurtarma operasyonu memleket masasında ısıtılıp ardından da kamuoyuna takdim ve paylaşımı yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Bahçeli Akşener'in çağrısının, CHP'nin Deva Partisi ve Gelecek Partisi'ni TBMM'ye sokma projesinin bir basamağı olduğunu söyledi. "CHP ile İP’in gizli ortak HDP’yle birlikte siyasi kundakçılık görevini üstlendikleri ayan beyan ortadadır" ifadelerini kullandı.

İyi Parti ve HDP arasındaki tartışmanın kurmaca olduğunu düşünen Devlet Bahçeli, CHP'nin milletvekili operasyonuna izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

"Projenin başında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in" olduğunu ifade eden Bahçeli, 15 Temmuz'dan önce seçim kanunun değiştirilmesini önerdi. 6 başlıkta ele alınan öneriler;

1– Siyasi Partiler Kanunu hemen değiştirmelidir.

2– Seçim Kanununda düzenlemeler yapılmalıdır.

3– TBMM İç Tüzüğü mutlaka yeni baştan gözden geçirilmeli, yeniden yazılmalıdır.

4– Milletvekili Dokunulmazlığıyla ilgili beklentiler karşılanmalıdır.

5– Siyasi Etik Kanunu çıkarılmalıdır.

6– Kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlarla ilgili kanuni düzenlemeler süratle gerçekleştirilmelidir." oldu.

ulusal.com.tr

fetö mhp devlet bahçeli