PKK silah bırakmayacak

"PKK'nın silah bırakması söz konusu değil, Öcalan da böyle bir şeyden hiç söz etmiyor". KCK Yöneticisi Mustafa Karasu, kamuoyuna silah bırakma çağırıs olarak yansıtılan AKP-HDP ortak açıklamasını böyle değerlendirdi. Karasu, "Türkiye'ye karşı silahlı mücadelenin durdurulmasından bahsedilebilir" dedi, bunun için de PKK'nın şartlarını açıkladı.

PKK silah bırakmayacak

PKK'nın silah bırakması için olağanüstü kongre çağrı yapıldı ancak PKK'nın silah bırakma biyeti yok.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, "PKK silah bırakmayacak, böyle bir şey söz konusu değil" dedi.

"SİLAH BIRAKMA YOK"

Karasu, "Silahların bırakılmasından söz etmek mümkün değildir. Önder Apo da böyle bir şeyden hiç söz etmiyor. Hatta gerillanın varlığının Türkiye için bir tehlike olmadığını söylüyor. (...) Bir daha belirtelim, sorun silah bırakıp bırakmama sorunu değildir. Böyle bir gündem yoktur. Önder Apo'nun değerlendirmelerinde, yapılan açıklamayı da silahı bırakma gibi anlamamak gerekiyor. Türkiye'ye karşı silahlı mücadelenin durdurulması biçiminde ifade etmek gerekiyor. Biz geri çekilmede de "Bu işi bırakıyoruz, pişmanız" demedik." ifadelerini kullandı.

Karasu, silah bırakmamaya gerekçe olarak, PKK'nın Türkiye, Suriye ve Irak'ta her an tehdit altında olmasını, Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin bile güvence vermemesini gösterdi.

Karasu, silahların bırakılması değil, ama Türkiye'ye karşı saldırıların durdurulması için PKK'nın şartlarını da açıkladı. Buna göre, Öcalan'ın koşulları düzeltilecek, müzakere ve izleme heyetleri oluşturulacak, PKK yöneticileri ile Öcalan'ın görüşmesi sağlanacak, iç güvenlik paketi geri çekilecek, karakol, baraj ve yol yapımları durdurulacak, PKK'nın Kobani adını verdiği Ayn El Arap'taki tüm sınır kapıları açılacak.

ulusalkanal.com.tr

pkk