İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma yasağıyla ilgili yeni genelge

İçişleri Bakanlığı, 18-20 yaş aralığındaki gençlerin sokağa çıkma yasağıyla ilgili ek genelge yayınladı. Genelgeye göre, 18-20 yaş arasındaki kamu ya da özel sektörde çalıştığını belgeleyenlere izin verilecek. Ayrıca mevsimlik tarım işçileri de sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak.

İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma yasağıyla ilgili yeni genelge

18-20 yaş aralığında olan ve çalıştığını belgeleyen gençlere sokağa çıkma izni verilecek.

Yeni tip koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında 20 yaşın altındaki gençlerin sokağa çıkmaları yasaklandı. Ancak bu durum 18-20 yaş aralığında kamuda ya da özel sektörde çalışanları etkiliyor. Ayrıca sınırlama mevsimlik tarım işçilerini de olumsuz yönde etkiledi.

Açıklanan yaş aralığında olan çalışanların itirazları üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçerek ek bir genelge yayınladı. Genelge 5 Nisan’da 81 il valiliğine gönderildi.

Genelgeye göre, 18-20 yaş arasında olup kamuda veya özel sektörde çalıştığını sosyal güvenlik belgesiyle ortaya koyanlara izin verilecek. Bakanlık, genelgede tarımsal üretimin sürekliliğine de vurgu yaptı. Bu nedenle tarım işçileri de sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu.

Sokağa çıkma yasağından muaf tutulanlar istisna kapsamında olduklarını kanıtlayacak belgeleri ise yanlarında bulundurmak zorunda. Bu belgeler kontrol noktalarında kolluk kuvvetlerince incelenecek.

ulusal.com.tr

içişleri bakanlığı sokağa çıkma yasağı muaf