Türk kadınının ürettiği tarhanalar Uşak’tan dünyaya açılıyor

Uşak deyince akla ilk gelenlerden biri tarhana… Kökleri ise Sümerlere kadar uzanıyor. Şimdilerde Tarhana denilince akla Türkiye'nin gelmesi için çaba sarfediliyor.

On parmağında on marifet olan Türk kadınının ürettiği tarhanalar Uşak’tan dünyaya açılıyor.

Tarhana protein, kalsiyum, demir, A, B1 ve B2 vitaminleri bakımından da çok zengin bir besin kaynağı…

43 yıl önce böyle başladı tarhana serüveni…

Tarhanaya paha biçmek zor; çünkü ya babaanne yapar ya da anneanne… Yoğun emek vardır yapımında...

Mustafa Yeldanlı tarhananın patentini aldı. Tarhanaya her un da giremiyor.

Yeldanlı, sofralardan kola ve hamburgeri kaldırmayı öneriyor.

İtalya nasıl makarna ile anılıyorsa Türkiye de tarhana ile anılsın istiyor 80 yaşındaki “tarhanacı baba…”

ulusal.com.tr

uşak tarhana