Marsilya’da bomba düzenekli araç alarmı

Marsilya’da bomba düzenekli araç alarmı

Paris’te verilen bomba alarmının üstünden bir hafta bile geçmeden bu kez Marsilya’da bomba alarmı verildi.

Fransız polisi geçen hafta Paris’te turistlerin yoğun olduğu Notre Dame Kilisesi’nin bulunduğu bölgede arama çalışması yaptı. Aramalarda park halindeki Peugeot 607 marka bir aracın bagajında 5 adet dolu ve bir adet boş tüp ele geçirildi.

Aracın plakasının olmaması ve ele geçirilen tüp sayısı polisi harekete geçirdi. Olayın peşine düzen Fransız polisi, araştırmalar sonucunda aracın sahiplerine ulaştı. Polisin karşısına kızlardan oluşan cihadist bir komando grubu çıktı.

Kamuoyunun da bildiği gibi IŞİD terör örgütü Fransa’ya kadın canlı bombalarla saldıracağını ilan etmişti. Olayla ilgili olarak, araç sahibinin 19 yaşında kızı Inès M.’nin aralarında bulunduğu 27 yaşında Ornella G., 23 yaşında Sarah H. ve 39 yaşında Amel S. gözaltına alındı. Polis, gözaltına alınan kızların Suriye’deki radikal islamcı gruplarla bağlantılarının ortaya çıkartıldığını açıkladı.

Benzer bir olayda bugün, saat 11.00 sıralarında Fransa’nın Marsilya şehrinde yaşandı. Polis ekipleri, bir sinagog yakınlarında gaz bomba düzenekli bir araç buldu. An itibariyle uzmanların düzenekleri dezaktive etme çalışmaları sürüyor.

Polis Marsilya’daki olayın, Paris’teki olayla bir bağlantısının olup olmadığını araştırıyor.

S. Hülya Aksu / Fransa

ulusalkanal.com.tr