TSK'da bir devrin sonuna gelindi

Erlerden üst düzey rütbeli komutanlara kadar askerin vazgeçilmezi olan postallar artık tarih oluyor. Mehmetçiğe daha fazla hareket kabiliyeti sağlayacak yüksek teknoloji ürünü yeni nesil botlar Silahlı Kuvvetlere teslim edildi.

TSK'da bir devrin sonuna gelindi

Askerliğin vazgeçilmezi olan postalar artık tarih oluyor. Askeriyede uzun yıllardır kullanılan klasik botlar yerini haki renk botlara bırakıyor.

Mehmetçiğin kabiliyet yeteneğini arttıracak yeni nesil ileri teknoloji ürünü botlar Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi.

Rusya, Azerbaycan, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi çok sayıda ülkenin ordusuna askeri bot ihraç eden yerli üretici YDS tarafından imal edilen botlar, askerlerin sıkça yaşadığı "bot vurması, ayağı kavramama" gibi rahatsızlıklara son verecek şekilde tasarlandı.

Zorlu koşullara karşı daha dayanıklı olan botlar, eskilerine göre yaklaşık 300 gram daha hafif. Nefes alabilen, su geçirmeyen, darbeye dayanıklı üretilen botlar gelişmiş taban teknolojisi 4 mevsim kullanılabilecek.

Spor ayakkabı rahatlığında dünyanın en iyi botu diye tabir edilen botlar, eksi 40 dereceye dayanıklı. Su geçirmeyen botlar, yağa basılması durumunda bile kaymama özelliğine sahip.

ulusalkanal.com.tr

genelkurmay tsk bot askeriye