PKK'nın kaçacak deliği kalmadı! Toplam bin 294 terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 22 Temmuz'dan bu yana yaptığı operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK ağır darbe aldı. Operasyonlarda bin 294 terörist öldürüldü. Yurt içinde 742 terörist tutuklandı. Örgütün mühimmat depoları yerle bir edildi. Çok sayıda silah ele geçirildi. Sığınaklar, barınaklar, lojistik üsler ve ikmal yolları vuruldu.

PKK'nın kaçacak deliği kalmadı! Toplam bin 294 terörist öldürüldü

Türk jetleri 22 Temmuz'da havalandı 21 Eylül'e kadar bölücü terör örgütü yuvalarını tek tek bombaladı. Tepesine bomba yağdırılan bölücü örgüt ağır bir darbe aldı.

22 Temmuz'dan bu yana devam eden operasyonlarda bin 294 terörist öldürüldü.

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, 2 bin 624 kişi gözaltına alındı, bunlardan 742'si tutuklandı.

Örgütün mühimmat depoları vuruldu. Sadece 15 Eylül'de düzenlenen hava harekatında örgütün en büyük mühimmat deposu olarak bilinen Gara Kampı darmadağın edildi.

Örgütün kullandığı mağara, ağaç altı çadırları, özel korunaklı barınma alanları, lojistik ve ikmal yolları tam isabetle vuruldu.

Sığınaklardaki silahlar ve patlayıcılar imha edildi. Örgütsel dökümanlara el konuldu.

İnsansız Hava Araçları'ndan alınan istihbaratlarla hedefler tam isabetle vuruldu. Operasyonlarda TÜBİTAK tarafından geliştirilen Nüfuz Edici Bombalar ve modern akıllı mühimmatlar kullanıldı.

Kapana kısılan PKK'lıların çaresizliği KCK yöneticisi Murat Karayılan'ın telsiz konuşmalarına da yansıdı. Karayılan, örgütün çaresizliğini diğer militanlara "Verdiğimiz zayiat artık tahammül sınırını aştı. Hezimete uğradık. Kandil’de barınamıyoruz. Lojistik ve mühimmatımız yok denecek seviyede." sözleriyle aktardı.

ulusalkanal.com.tr