Irak'ın kuzeyine hava harekatı

Kandil operasyonunun yakın zamanda yapılacağı dile getirilirken, Irak'ın kuzeyindeki kamplar da aralıksız vuruluyor. Hakurk, Gara, Metina, Zap, Kandil ve Avaşin bölgesinde toplam 6 terörist etkisiz hale getirildi.

PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kampları yerle bir edildi. Havalanan savaş uçakları, peş peşe kamplara bomba yağdırdı.

Karadan güvenlik güçleri Kandil'e adım adım ilerlerken, teröristlerin barındığı Hakurk, Gara, Metina, Zap, Kandil ve Avaşin Basyan bölgelerine hava harekatı düzenlendi.

Teröristlere ait toplam 16 hedef imha edildi, silahlı 6 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Özel birlikler, büyük bir titizlikle sınır ötesi operasyonu sürdürüyor. Toplam 11 üs kuruldu. Hakim tepelerde seyyar karakollar ve mevziler oluşturdu.

Silah ve lojistik destek için bölgede üç aydan bu yana yol açma çalışmaları sürüyor. İHA'lar da sürekli bölgedeki hareketliliği izleyip merkeze görüntü aktarıyor.

Operasyonlar Kandil sınırına dayandığında bir bölümü İran sınır hattında yer alan geniş bir alanda örgütün yedi ana kampına yönelik geniş kapsamlı operasyonl gündeme gelecek.

TSK’nın hedefinde yer alan örgütün yedi ana kampının Şehit Harun, Dole Koge, Şehit Ayhan, Hınere, Zeli, Kanicenge ve Kalatukan olduğu belirtildi.

Örgütün eğitim, lojistik, haberleşme ve arşivinin bulunduğu bölgedeki kampların ele geçirilmesi ile PKK’nın Irak'ın kuzeyinden büyük oranda temizleneceği ifade ediliyor.

ulusal.com.tr

operasyon ırak