Çekirdeksiz nar hasadı başladı

Türkiye'nin çekirdeksiz nar üretim merkezi Antalya'da hasada başlayan üretici, fiyat konusunda umduğunu bulamadı. Narın kilosunu 1 liraya sattıklarını belirtten üreticiler, pazar ve ihracat sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.

Çekirdeksiz nar hasadı başladı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde nar hasadına başlayan çiftçiler, fiyat konusunda umduğunu bulamadı.

400- 600 rakımdaki Esenpınar, Doğanca, Çakmak, Çile, Yeşilyurt ve Çörüş mahallelerindeki toplam 2 bin 110 dekar alanda nar üretimi yapılıyor. Bunun bin 50 dekarlık alanında çekirdeksiz nar üretiliyor.

Geçen yıl ilçede bin 500 tonu çekirdeksiz toplam 3 bin ton nar üretildi. Bu yıl rekoltenin 2 bini çekirdeksiz, toplam 4 bin 500 ton nar olması hedefleniliyor.

Özellikle son dönemde ilçede üretimi yaygınlaşan çekirdeksiz nar, tanesindeki çekirdeğin diğer türlerdeki gibi sert olmaması ve ağızda hissedilmemesi dolayısıyla bu isimle anılıyor.

Gazipaşa'dan başka bir yerde yetişmeyen çekirdeksiz narın hasadı üreticileri memnun etmedi.

Kilosunu 1 liraya sattıklarını belirtten üreticiler, emeklerinin karşılığını almak istiyor.

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, çekirdeksiz narda en büyük sıkıntının ihracat ve pazar nedeniyle yaşandığına dikkat çekti.

Çelik, üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi ve ürünü tanıtmak için 2 gün sürecek bir festival düzenleyeceklerini belirtti.

HABER: MESUT TÖRÜN

ulusalkanal.com.tr