Sırbistan-Rusya tatbikatı

Sırbistan'ın Rusya ile birlikte Kosova sınırında düzenlediği ortak askeri tatbikat Birleşmiş Milletler gündemine taşınıyor. Açıklamayı, SREM 2014 adı verilen tatbikatı yakından izleyen Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hocay yaptı.

Sırbistan-Rusya tatbikatı

Rusya ile Sırbistan'ın Kosova sınırı yakınlarında düzenlediği tatbikat, Kosova'da tedirginlik yarattı. Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hocay, tatbikatı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin gündemine taşıyacaklarını açıkladı.

Kosova sınırı yakınlarındaki Nikiçi bölgesinde düzenlenen ortak askeri tatbikatın adı SREM 2014. Tatbikata, hava ile kara kuvvetleri birlikleri katıldı. Rus askelerinin "DRON" adı verdikleri insansız hava uçakları tatbikatta kullanıldı. Paraşütçüler ve kara kuvvetlerine ait tanklar da tatbikatta yerini aldı.

Sırbistan ve Rusya hava ve kara kuvvetleri generalleri tatbikatı yakından izledi. Tatbikat Rusya ve Sırbistan devlet televizyonlarında gün boyu yayınladı.

Tatbikatı NATO güçleri de Kosova sınırları içinden izledi ve NATO merkezine bilgi gönderdi. Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hocay, konuyu Kosova-Sırbistan ilişkilerinin görüşüleceği Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine taşıyacaklarını bildirdi.

ulusalkanal.com.tr