İran'dan kritik uyarı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi üyelerine seslendi, "varılacak olan nihai anlaşma ihlal edilirse hızlı bir şekilde eski çalışmalarımıza geri döneriz" dedi. Ruhani, görüşmelerde sorunun büyük bir kısmının da çözüldüğünü belirtti

İran'dan kritik uyarı

İran'nın nükleer programına ilişkin nihai anlaşma metni hazırlanırken, Tahran'dan kritik bir uyarı geldi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, anlaşmanın ihlal edilmesi durumunda eski çalışmalara döneceklerini söyledi.

Başkent Tahran'da gazetecilere verdiği iftar yemeğinde konuşan Ruhani, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi 5 üyesi ve Almanya ile İran arasında Viyana'da yürütülen müzakerelerin anlaşmayla sonuçlanabileceğini" kaydetti.

Görüşmelerde sorunların büyük kısmının çözüldüğünü söyleyen Ruhani, nihai bir anlaşma sağlanması durumunda her iki tarafın da buna bağlı kalması gerektiğini belirtti. Ruhani, "Onlar anlaşmaya bağlı kalırsa biz de kalırız, fakat anlaşmayı ihlal ederlerse akıllarının almayacağı hızla tekrar eski nükleer çalışmalarımıza geri döneriz" uyarısında bulundu.

ulusalkanal.com.tr

iran hasan Ruhani kritik açıklama