Antalyalılar Egemenliğine sahip çıktı

Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu Öncülüğünde Bir Araya Gelen Antalyalılar, Ne Egemenliğinden Ne de Cumhuriyetten Vazgeçmeyeceklerini Haykırdılar

Antalyalılar Egemenliğine sahip çıktı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Antalya'da Ulusal Egemenlik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş İsmet İnönü Kent Meydanı'ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Birlik ve beraberliğin ne pahasına olursa olsun korunacağının haykırıldığı Meydan'dan ayrıca yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 70'den fazla bileşeniyle Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu'nun tavrını da açıklaması öne çıktı.

Karnavala Dönüştürülen Bayram Kutlamalarına Tepki

Devlet Erkanı ve Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı plajlarında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı karnavala dönüştüredursun, Antalya Cumhuriyet İçin El Ele Platformu ulusal bayramda milleti Cumhuriyet Meydanı'nda Atanın huzurunda birleştirdi. Ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleriyle İsmet İnönü Kent Meydanı'nda bir araya gelen Antalyalılar önce, Direniş Şehidi 16 yaşında ölümsüzlüğe uğurlanan Berkin Elvan'a balonlar gönderdi, ardından "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganıyla genç yaşlı Ata'nın huzuruna doğru yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Meydanı'nda Platform adına basın açıklamasını yapan ADD Şube Başkanı İbrahim Daş, her türlü içerikten uzaklaştırılmış, festival ve çocuk şenliğine dönüştürülmüş, bayram kutlamalarını eleştirerek, "halkın vereceği mücadele sonunda gerçek anlamıyla kutlayacağımız bayramlarımız çok yakındır" diye konuştu.

Ulusun Yeniden Egemen Olacağı Günler Yakındır

AKP hükümetinin halkı temsil etmediğini, iktidarını her türlü baskı ve hukuksuzlukla devam ettirebildiğini belirten Daş, bunun nedenini ulusun egemen olamaması olarak açıkladı. Daş; "Gün gelecek ulusal egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı tekrar kazanacağız" diye konuştu.

Millet, Vatan Bütünlüğü ve Birliğinden Yana Olan Bir Cumhurbaşkanı Seçecektir

Son günlerde gündemin ana konusu haline gelen Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de konuşan Daş, 'millet başkanını seçiyor' diyerek Cumhuriyetin ve Cumhurbaşkanının yok sayılmaya çalışıldığını belirtti. Daş; "Millet seçecekse de Cumhurbaşkanını seçecektir. Ve biz inanıyoruz ki Türk Ulusu, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliğinden yana olan bir Cumhurbaşkanını seçecektir" ifadelerini kullandı.

Milletvekili ve Belediye Başkanı'ndan Ortak Birlik Vurgusu

Platformun eylemine katılarak destek veren Antalya Milletvekili Gürkut Acar'da söz aldı. Konuşmasında birlik vurgusu yapan Acar şunları kaydetti; "Şimdi toplanma bir araya gelme zamanıdır. Şimdi el ele verme zamanıdır. Şimdi akıl akıla verme zamanıdır. Biz bu bayramlarda Türkiye'nin asla emperyalizme teslim olmayacağını, yerli işbirlikçilerinin asla başaramayacağını haykırmak için bir aradayız." Antalyalılarla bayramı birlikte kutlayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın konuşmasında da birlik vurgusu ön plana çıktı. Uysal, "Bizler birliğimizi beraberliğimizi koruduğumuz sürece, insan haklarına dayalı sosyal hukuk devletinin varlığını meşru zeminde koruduğumuz sürece Türkiye'ye geri adım attırmak isteyenler, asla başarılı olmayacaklardır" diye konuştu.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr