Beklenen açıklama geldi!

Amerika Merkez Bankası FED'den beklenen açıklama geldi. FED, faizlerde değişikliğe gitmedi. Politika faiz oranını kayda değer bir süre daha mevcut seviyesinde tutma kararı aldı.

Beklenen açıklama geldi!

Amerika Merkez Bankası FED'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin Aralık ayı toplantısında alınan kararlar açıklandı.

FED, faizlerde değişikliğe gitmedi. Ancak faiz oranlarını gelecek yıl içinde artıracağı yönünde güçlü işaretler verdi.

Bildiride, Fed'in politika faiz oranını artırmak konusunda sabırlı olacağı ve bunun daha önce kullanılan "kayda değer" ifadesiyle uyum gösterdiği belirtildi. Fed Başkanı Janet Yellen (Canet Yellın) toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında "sabırlı" ifadesinin, faizleri "en az iki toplantıda daha" artırılmasının beklenmediği anlamına geldiğini söyledi. Bu da en erken gelecek yıl Nisan'a işaret ediyor.

Açıklamayla 2015 sonu için yüzde 1.375 olarak açıklanan faiz beklentisi yüzde 1.125'e, 2016 sonu beklentisi ise yüzde 2.875'ten yüzde 2.500'e çekildi.

Bildiride, enflasyonun gerileyen enerji fiyatlarıyla Fed'in yüzde 2 hedefinin altında seyretmeye devam ettiği ifade edilirken, uzun vadeli enflasyon beklentilerinin istikrarlı bir seyir izlediğine işaret edildi.

ulusalkanal.com.tr

FED amerikan merkez bankası