AB kayyumlardan rahatsız

PKK’lı belediyelere kayyum atanması Amerika’nın ardından Avrupa Birliği’ni de rahatsız etti. Açıklama Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri’den geldi. OHAL’in Kürtlere yönelik baskı aracı olarak kullanıldığını öne süren Piri, Türkiye’nin son 3 yıl Avrupa’dan uzaklaşan bir çizgi izlediğini söyledi.

AB kayyumlardan rahatsız

PKK'ya destek veren 24 belediyeye kayyum atanması Amerika ve Avrupa Birliği’nde rahatsızlık yaratıyor. Amerika’dan gelen seçim çağrısının ardından bir açıklamada Avrupa Birliği’nden geldi.

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri, OHAL’in Kürtlere yönelik baskı aracı olarak kullanıldığını öne sürdü.

15 Temmuz sonrası gelişmelerin ele alınacağı Türkiye oturumundan önce BBC Türkçeye konuşan Piri Türkiye’nin son üç yılda giderek Avrupa’dan uzaklaşan bir çizgi izlediğini söyledi, bu koşullarda Avrupa Birliği üyeliğinin söz konusu olmayacağını vurguladı.

Piri, Ankara’nın, ‘Avrupa’dan darbe girişimi ardından güçlü bir destek gelmediği’ yönündeki eleştirilerini de yanıtladı. Darbe girişiminin AB tarafından güçlü bir şekilde kınandığını belirten Piri, "Ama başlangıçta darbe girişiminin Türk halkı üzerindeki büyük etkisini hafife aldık" itirafında bulundu.

ulusalkanal.com.tr