28 Şubat kumpasında karar günü yarın

60 kişi hakkında müebbet istenen 28 Şubat kumpas davasında yarın mahkeme heyeti kararını açıklayacak. Avukat Aykanat Kaçmaz, davanın soruşturma ve iddianame yazımı aşamasında görev alan isimlerin FETÖ'den tutuklu ya da firari olduğuna dikkat çekti. Kaçmaz, davada mahkumiyet kararı çıkmasının FETÖ'ye yarayacağını söyledi

28 Şubat kumpas davasında karar aşamasına gelindi. 13 Nisan Cuma günü sanıkların son sözünü alacak mahkeme heyeti kararını açıklayacak.

Soruşturma aşamasıyla yaklaşık 7 yıldır süren davada savcı, cebir ve şiddetle hükümeti düşürme iddiasıyla 60 kişi hakkında müebbet hapis cezası istedi. Savcı, 39 kişi hakkında ise beraat talep etti.

Avukat Aykanat Kaçmaz, davanın soruşturma ve iddianame yazımı aşamasında görev alan isimlerin FETÖ'den tutuklu ya da firari olduğuna dikkat çekti.

Kaçmaz, davada mahkumiyet kararı verilmesinin en çok cezaevindeki ve Atlantik ötesindeki FETÖ'yü sevindireceğini söyledi.

Dava üzerinde siyasi baskı olduğunu savunan Avukat Kaçmaz, 28 Şubat kumpasına alkış tutan siyasi iktidarın FETÖ ile aynı çizgiye geldiği uyarısı yaptı.

HABER: GÜRKAN DEMİR

KAMERA: BARIŞ YURTERİ

ulusal.com.tr

fetö 28 şubat kumpası